Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   komputery (https://forum.cdrinfo.pl/f5/komputery-53238/)

IceManSpy 12.06.2005 15:59

Tzn chodzi mi koarte ktora bedzie obslugiwac DX9 bo np GeForce Titanium obsluguje tzn zeby byla jakos GeForce 4 (ale nie 4 MX !!)

Yarozelsky 12.06.2005 15:48

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
A na karte? Hmm... mysle ze do 200-2500 zl bym chcial bo to nie jest super maszyny wiec nie chce lepszej karty (jak narazie)

ja mysle ze do 250 zeta lepszej od radka 9550 nieznajdziesz ,a z biegiem czasu zawsze mozesz pokombinowac ja na 9600pro,a giery na 800X600 pojda bez problemu,moze nawet na 1024X768 ale moge sie mylic poniewaz niegralem w ani jedna z wymienionych przez ciebie gier;)

edit: radek 9550 obsluguje DX 9

IceManSpy 12.06.2005 15:37

Cytat:

Napisany przez Yarozelsky
to jeszcze zalezy co masz na mysli ''po ludzku''grac no i przede wszystkim ile kasy masz na karte ???

Po ludzku tzn zeby gra mi sie odpalila i moglbym pokazac kumplom ze umiem grac i jestem najlepszy :P

A na karte? Hmm... mysle ze do 200-2500 zl bym chcial bo to nie jest super maszyny wiec nie chce lepszej karty (jak narazie)

Yarozelsky 12.06.2005 15:30

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
A jakia karta moze podejsc pod ta plyte.

Oczywiscie aby te gry ktore wczesniej napisalem dzaialy. Nie na maxa ale zebym mogl sobie po ludzku grac :)

to jeszcze zalezy co masz na mysli ''po ludzku''grac no i przede wszystkim ile kasy masz na karte ???

IceManSpy 12.06.2005 14:48

A jakia karta moze podejsc pod ta plyte.

Oczywiscie aby te gry ktore wczesniej napisalem dzaialy. Nie na maxa ale zebym mogl sobie po ludzku grac :)

Yarozelsky 12.06.2005 14:37

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Chodzi mi o taka karte aby dzialala na niej nowsze gry (te ktore pisalem) a i weszla w to wejscie.

A mam pytnaie bo mam sterowniki do GeForce a jak wloze tu karte Radeon to co sie stanie?? Przed karta mam przeinstalowac windowsa? czy jak sie to robi z karta aby dzialala??? prosilbym o krotka instrukcje

normalnie.. wkladasz nowa karte i wlanczasz kompa,w windzie dajesz nowe stery do radka i po sprawie,mozesz jeszcze wyczyscic system ze starych sterow ,kiedys byl do tego jakis program ale niepamietam[drvers clean albo jakos tak???]

edit: ro29 byl pierwszy ;)

ro29 12.06.2005 14:37

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
.........
A czy do tej plyty glownej podejdzie jakas karta graficzne 128 MB??

Bo jak dobrze pamietam to jak wlaczam kompa to mi sie pokazuje AGP8x czy cos takiego.

Witam !
Według specyfikacji tej płyty ( a konkretniej Biosu), obsługuje ona max AGP 4x - tu masz specyfikacje:
http://www.asrock.com/Drivers/Manual...VT2_UM_v11.pdf

A skoro ukazuje Ci się AGP 8x - a może zmieniałeś BIOS ?
Ja bym się ewentualnie rozejrzał za lepszą kartą na AGP 4x

A co do sterowników - raczej nic się nie stanie - uruchomi się może w trybie 16 kolorów i niskiej rozdzielczości i będzie szukał sterowników do nowego sprzętu, który wykryje. Najlepiej najpierw usunąć starą kartę z systemu, wyłączyć kompa, wyjąć starą, włożyć nową kartę i po rozruchu zainstalować nowe sterowniki z płyty (lub dysku, jeśli tam je wcześniej będziesz miał). Ta opcja dotyczy Win 98 i sprawdza się w 90% (powinna w 100, ale niestety nie).
Jeśli chcesz dokładniejszą instrukcję - to napisz

Mam nadzieję, że choć troszeczkę pomogłem
Pozdrawiam
ro29

IceManSpy 12.06.2005 14:22

Chodzi mi o taka karte aby dzialala na niej nowsze gry (te ktore pisalem) a i weszla w to wejscie.

A mam pytnaie bo mam sterowniki do GeForce a jak wloze tu karte Radeon to co sie staenie?? Przed karta mamprzeinstalowac windowsa? czy jak sie to robi z karta aby dzialala??? prosilbym o krotka instrukcje

epol 12.06.2005 14:14

Cytat:

Napisany przez IceManSpy

A dlaczego miala by nie podejsc? MB to nie wszystko.

IceManSpy 12.06.2005 13:51

Ok. Inaczej. Kasy nie mam. Nie bede mial nowego kompa :( Trudno.

Bo jak dobrze pamietam to jak wlaczam kompa to mi sie pokazuje AGP8x czy cos takiego.

Death Man 11.06.2005 18:09

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Mam 2 pytania odnosnie kupna i sprzedazy komputerow a konkretni cen.

1. Na ile bysci wyliczyli tego kompa:

*Athlon 1700+
*RAM 512MB
*Dysk 40 GB (samsung)
*GeForce 4 MX 440
*Karta dzwiekowa zintergowana
*Plyta glowna: ASRock K7VT2
*Zasilacz 480W

2. Cena + jego komponenty na kompa dobrego do grania. Tego chce kupic. Nie musi byc super hiper ultra nowoczesny. Byleby na nim dzialala wiekszosc gier typu Splinter Cell (nowe i stare), DOOM 3 , SWAT 4 itd.

jak sprzedajesz ten zestaw. dam 650 plus pokryję kuriera. Polecam PW możemy się dogadać do obu punktów.

ro29 11.06.2005 17:48

Witam !
Prawdę mówiąć trochę nie rozumiem, czy Ty sprzedajesz, czy kupujesz - kto, co, komu ?
A to co wymieniłeś + obudowa z zasilaczem 480 W - to bym wycenił na około 650 - 750 zł - wszystko zależy, czy kupujesz, czy sprzedajesz oraz gdzie - jeśli całość sprzedajesz - to cena trochę niższa (~650 zł).
Jeśli dobrze zrozumiałem - że sprzedajesz to Ojcu - to weź z 700 zł i daj mu rękojmię - bo sprzętu jesteś chyba pewien. Chyba, że coś jeszcze do tego dochodzi - to cena może nieznacznie wzrosnąć
To tyle
Pozdrawiam
ro29

IceManSpy 11.06.2005 17:27

Cytat:

Napisany przez thomascamel
czy mam rozumiec ty za niego wyceniasz 500 a tata dokłada 1500, ty 1 pln a on 1999 ??? ;)

nie, on ode mnie "kupuje" i ja jeszcze musze troche (duzo ;) ) dolozyc. tak aby bylo 50-50. wiec chce jakiegos taniego nowego ale dosyc nowoczesnego.

tylko zastanawiam sie czy athlon 64 czy zwykly :ysz:

polakT 11.06.2005 17:23

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Chodzi mi oto ze ten komputer "sprzedam" tacie a on mi dolozy do nowego.

Dlatego nie moge rozkrecac i przenosic czesci

P.S. znacie stronke z savami do gier?? poszukuje konkretnie do energency 2 a w googlu nic nie moge znalezc :/

czy mam rozumiec ty za niego wyceniasz 500 a tata dokłada 1500, ty 1 pln a on 1999 ??? ;)

IceManSpy 11.06.2005 17:19

Chodzi mi oto ze ten komputer "sprzedam" tacie a on mi dolozy do nowego.

Dlatego nie moge rozkrecac i przenosic czesci

P.S. znacie stronke z savami do gier?? poszukuje konkretnie do energency 2 a w googlu nic nie moge znalezc :/

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:05.