Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   LIteOn nie widzi wszytskich plyt (https://forum.cdrinfo.pl/f5/liteon-nie-widzi-wszytskich-plyt-53252/)

wojtass_maniak 12.06.2005 09:33

LIteOn nie widzi wszytskich plyt

Czemu naped (nagrywarka) LiteON czyta mi tylko niektore plyty? Na przyklad widzi plytke z filmem, a z oprogramowaniem do telefonu juz nie?

ed hunter 12.06.2005 09:42

kto dzisiaj wróży? :D

:czar:

legion 12.06.2005 09:48

Cytat:

Napisany przez wojtass_maniak
Czemu naped (nagrywarka) LiteON czyta mi tylko niektore plyty? Na przyklad widzi plytke z filmem, a z oprogramowaniem do telefonu juz nie?

jaka nagrywarka zwykla CD czy DVD ?

wojtass_maniak 12.06.2005 12:17

Nagrywarka CD nie wiem jaki model ale ten z predkosciami 52x32x52x niektore plyty czyta a inne nie a dobre sa bo jeszcze 4 dni temu mi wszystkie czytala

kontestator 12.06.2005 23:10

Cytat:

Napisany przez ed hunter
kto dzisiaj wróży? :D

:czar:

nosz w morde dzi¶ wróżby, a ja oddałem szklan± kule do serwisu ((

joujoujou 12.06.2005 23:43

Cytat:

Napisany przez wojtass_maniak
Nagrywarka CD nie wiem jaki model ale ten z predkosciami 52x32x52x niektore plyty czyta a inne nie a dobre sa bo jeszcze 4 dni temu mi wszystkie czytala

Czyli pewnie masz LTR52327S, przypomnij sobie dokładnie co przez te 4 dni robiłe¶ z kompem, czy miałe¶ jakie¶ zwiechy, dziwne objawy pracy kompa, no i najważniejsze: czy rzeczone płyty s± widziane przez inny napęd/komputer?

A przede wszystkim: to nie ten dział! :P

wojtass_maniak 13.06.2005 10:26

Hmmmm w 2 dzien cholernie dlugo sie wlaczal i powooooooli chodzil jakies 2 godziny potem mu przeszlo juz myslalem ze jakiegos wirusa komp zlapal. Sa widziane przez inny naped (u kumpla) bo w dvd cos sam zdupczylem i wykrywa ino DVD plyty. To co z tym LiteOn'em jest grane ze nie wszystkie lapie?

P.S.
Dzis plytka ktorej nie lapal, odczytal ja, a po restarcie znow jej nie widzi

icemac 13.06.2005 10:50

fenomenalany problem :taktak:

moze ktos zdecyduje sie na wywrozenie z fusow, bo mi sie kosci polamaly jak rzucilem je na stol :>

co to za plytki ?
moze laser brudny ?
moze jakis szpieg na kompie ?
moze bios do update ?
moze juz nie moze ?

kizio 13.06.2005 14:57

[offtopic]
Kod:

uwaga.. zaczynam wróży co prawda z fusów herbaty ale może cos wyjdzie... Oo.. msam płytki to.... ha... hak... hawki? System to W... Win... Windows... Windows XP?
no a na powaznie PODAJ WIĘCEJ SZCZEGÓŁOW!

ed hunter 13.06.2005 15:23

na poważnie to z tego co pisze @wojtass_maniak trzeba zacz±ć od format c:, postawienia antywira, firewalla, ad-aware lub/też spybot - s&d i dopiero jazda po necie i zadawanie nam pytań.

jaki antywirus i firewall? wszystko zależy co komu leży i ile chce wydać lub nie.

poczytać o tym które s± dobre można.

nie ma znakomitych.

sam trochę oberwałem 2 dni temu.

a nowe polskie trojany s± wykrywane po 2-3 tygodniach.

legion 13.06.2005 20:00

panowie bez przesady poczekajmy niech szklana kola wroci z servisu i bedzie wszystko ok :D

wojtass_maniak 14.06.2005 11:31

Kurde no skad mam wiedziec ze tyle czynnikow moze to powodowac:) To wy jestescie maniaki w tych sprawach:) ANtywir to Norton 2005 a firewall Tez z nortona. Ad-aware jakies mam na kompie niesttey ale one powoduja otwieranie stron a nie zaklocanie pracy cd-romu. Co do plytek to roznych firm rowniez tych nowych oryginalnych z oprogramowaniem :) WIec juz nie wiem co to moze byc pomozcie mi z tym. Laser chyba bedzie ok podkreslam CHYBA

joujoujou 14.06.2005 11:56

Być może twój litek już swoje przeszedł, spróbuj przełożyć go do innego kompa i wtedy sprawdĽ te płytki. :taktak:

wojtass_maniak 14.06.2005 23:22

Hmmm ma tylko ok. 2-3 lat to chyba powinien dalej chodzic:) Eksploatowy jest raczej jako naped z raczej sporadycznym wypalaniem, chociaz przez ostatnie pol roku raczej wiecej troszke plytek wypalal. WIec to wiek?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:05.