![]() |
LIteOn nie widzi wszytskich plyt
Czemu naped (nagrywarka) LiteON czyta mi tylko niektore plyty? Na przyklad widzi plytke z filmem, a z oprogramowaniem do telefonu juz nie?
|
kto dzisiaj wróży? :D
:czar: |
Cytat:
|
Nagrywarka CD nie wiem jaki model ale ten z predkosciami 52x32x52x niektore plyty czyta a inne nie a dobre sa bo jeszcze 4 dni temu mi wszystkie czytala
|
Cytat:
|
Cytat:
A przede wszystkim: to nie ten dział! :P |
Hmmmm w 2 dzien cholernie dlugo sie wlaczal i powooooooli chodzil jakies 2 godziny potem mu przeszlo juz myslalem ze jakiegos wirusa komp zlapal. Sa widziane przez inny naped (u kumpla) bo w dvd cos sam zdupczylem i wykrywa ino DVD plyty. To co z tym LiteOn'em jest grane ze nie wszystkie lapie?
P.S. Dzis plytka ktorej nie lapal, odczytal ja, a po restarcie znow jej nie widzi |
fenomenalany problem :taktak:
moze ktos zdecyduje sie na wywrozenie z fusow, bo mi sie kosci polamaly jak rzucilem je na stol :> co to za plytki ? moze laser brudny ? moze jakis szpieg na kompie ? moze bios do update ? moze juz nie moze ? |
[offtopic]
Kod:
uwaga.. zaczynam wróży co prawda z fusów herbaty ale może cos wyjdzie... Oo.. msam płytki to.... ha... hak... hawki? System to W... Win... Windows... Windows XP? |
na poważnie to z tego co pisze @wojtass_maniak trzeba zacz±ć od format c:, postawienia antywira, firewalla, ad-aware lub/też spybot - s&d i dopiero jazda po necie i zadawanie nam pytań.
jaki antywirus i firewall? wszystko zależy co komu leży i ile chce wydać lub nie. poczytać o tym które s± dobre można. nie ma znakomitych. sam trochę oberwałem 2 dni temu. a nowe polskie trojany s± wykrywane po 2-3 tygodniach. |
panowie bez przesady poczekajmy niech szklana kola wroci z servisu i bedzie wszystko ok :D
|
Kurde no skad mam wiedziec ze tyle czynnikow moze to powodowac:) To wy jestescie maniaki w tych sprawach:) ANtywir to Norton 2005 a firewall Tez z nortona. Ad-aware jakies mam na kompie niesttey ale one powoduja otwieranie stron a nie zaklocanie pracy cd-romu. Co do plytek to roznych firm rowniez tych nowych oryginalnych z oprogramowaniem :) WIec juz nie wiem co to moze byc pomozcie mi z tym. Laser chyba bedzie ok podkreslam CHYBA
|
Być może twój litek już swoje przeszedł, spróbuj przełożyć go do innego kompa i wtedy sprawdĽ te płytki. :taktak:
|
Hmmm ma tylko ok. 2-3 lat to chyba powinien dalej chodzic:) Eksploatowy jest raczej jako naped z raczej sporadycznym wypalaniem, chociaz przez ostatnie pol roku raczej wiecej troszke plytek wypalal. WIec to wiek?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:05. |