![]() |
Lg Gsa-4163b
Witam.
Mam male pytanko, czy wam tez ten LG (jest nowy:) ) wydaje cichy pisk przy czytaniu/nagrywaniu? Chyba akurat jestem na niego wrazliwy:/ Zauwazylem, ze jest on silniejszszy przy czytaniu z poczatku plyty pozniej sie oslabia. A dodam jeszcze, ze nie zalerzy od plytki to samo jest na cd,dvd. Pozdrawiam serdecznie grupowiczow. |
Powiem szczerze że nie powinno być słychać żadnych pisków w tym LG. Mało tego jedną z zalet tej nagrywarki jest to że jest cichutka zarówno przy jak i nagrywaniu. Jednakże najważniejsze jest to aby prawidłowo nagrywała na wszystkich nośnikach i aby pożniej można było je odczytać. :wow:
Narazie się nie przejmuj tym - ;) Nagrywaj - testuj ją i obserwuj jak się zachowuje. W razie czego to jest przecież na gwarancji :) |
tak potwierdzam, LG wydaje czasem dziwne piski, ale tylko na zwyklych plytach CD zauwazylem i przy odczycie jest to slyszalne, przy nagrywaniu nie zauwazylem :D
|
Cytat:
:mruga: |
Nie to nie bida.
Po prost, firma LG, w ramach oszczędnosci, zamiast zamontować silniczki do napędu, umieściła tam kilka urzadzeń typu "myszus szarus pospolitus", i to własnie te urzadzenia wydają piski. Aby te dzwięki przestały się wydobywać, należy raz dziennie, połozyć na tackę napędu, kromkę chleba z masłem i serem żółtym, zamknąć napęd, i odczekaj jakieś 10 minut. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:27. |