![]() |
Mam pliki VOB i CD-RW co jak nagrać...
Mam pliki VOB każdy po 1Gb nic wiecej żadnych ini czy tym podobnych ale co z tym zrobić żeby nagrać na płytke za pomocą CD-RW ??? no i żeby to w miare na jakości nie straciło i zmieściło sie na jednej góra dwóch płytkach.Plis :bicz: 8 ) .Tylko nie odsyłajcie mnie na inne fora bo juz mam dość tego grzebania rejestrowania sie itd.
|
jak ty chcesz pliki *.vob wrzucic na CD-RW ??
jak to jest plik w standardzei DVD-Video muszisz to wypalic na dvd-rw lub skompresowac do divx P.S. moge sie mylic - mozliwe :> |
Zanim nagra to na DVD, wypadałoby zrobić pliki *.ifo i *.bup bez tych plików film nie ruszy na stacjonarce i ciężko będzie zrobić divx'a, te pliki zrobisz za pomocą ifoedita.
|
to prawda ale i tak nie wiadomo co kolega chce z tym zrobic ;)
|
Może się odezwie, to się dowiemy ;)
|
re:
chcę te pliki wypalić na płytce ale mam tylko CD-RW kino domowe też mam i dobrze by było gdyby na tym grało.Nie mam możliwości dotrzeć do nagrywarki DVD wiec szukam sposobu na wykożystanie tego co mam.O tym że trzeba wyciągnąć z vob-a pliki to wiem ale nigdy tego nie robiłem właściwie z żadnym filmem nic nie robiłem tak że nie mam zielonego pojęcia jak i co mam robić .Sorki za zwłoke ale odkryłem radio internetowe w Winampie i nie mogłem sobie tego odpuścić.
|
jesli tak chcesz nagrac na cd-rw to ci nie pojdzie
musisz zrobic z tego svcd, vcd lub skompresowac to do divxa a do tego to sa juz dosc proste programy typu "click" |
wychodzi na to, że trzeba najpierw zrobić DVD (IfoEdit) a potem DivX :D
|
Fajnie.Dzieki za pomoc ale film chyba i tak pójdzie do śmieci bo nie mam dobrych napisów do nie go (spóźniają sie o jakieś 2 min.) a w dodatku film jest za cicho nagrany głośniki dałem na cały regulator i ledwie słyszałem, chyba że to też można jakoś naprawić.Fajnie by było gdybym dostał jakiś link do pożądnych napisów bo na p2p(eMule) znalazłem tylko te kaszane co wam opisałem.
|
nie wiem co to za film i jakie napisy, ale jak chcesz dobre to musisz sobie zrobic SAM :>
poradnik jak zrobic samemu dvd z polskimi napisami na www.cobraverde.net :spoko: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:33. |