![]() |
Nowy model Plextora px740a
W komputroniku pojawił się nowy model, ciekawostką jest że dodali plextools xl, oraz zmienili bufor do 2 Mb. Co o tym myślicie????
www.komputronik.pl na stronie głównej są informacje o tym modelu. |
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=52330
Nowy Plex to po prostu OEM BenQ - czyli krótko mówiąc szkoda kasy, lepiej kupić znacznie tańsze BenQ :) |
Benq robi teraz takie palniki ze pseudo plextor bierze, a benq bedzie kosztował 300zł, a jak by tego było mało ze plex kosztuje 550zł to jeszcze kilka funkcji ma zablokowane.
|
Cytat:
Cena ponad 500 za oem Benq :O Przestaję lubić plextora :bicz: |
Cytat:
Bo wyższą cenę tego OEM-u możnaby tłumaczyć gwarancją door-to-door i jakimiś innymi pierdołami (może znowu w pudełku dwa panele do wyboru? ale nie wiem). Każdy rozsądny przemyśli i wybierze ofertę bardziej mu odpowiadającą - dla mnie ten model Pleksa to porażka. Przecież największą mocą napędów Plextora były ich niepospotykane funkcjonalności. A teraz dostajemy za cenę wyższą niż 716A model pozbawiony właśnie tego, co przekonało mnie do zakupu 716. Porażka... Tym bardziej, że 740 miał być napędem ekono, tańszym niż 716 :> |
Czy teraz już możemy :gerda:
|
Cytat:
|
Cytat:
Czy mam założyć kolejny temat o P740? A potem jeszcze ze dwa? :idea: :blee: |
Cytat:
|
Cytat:
|| |
Cytat:
|
Cytat:
:czar: |
Cytat:
|
Dokąd plextor robił, takie rzeczy w swojej fabryce w japonii, to miało sens (własna linia produkcyjna i kontrola jakości), ale teraz - no cóż ***8211; lepiej chyba benq, albo poczekać na testy i opinie.
Co do gróźb, to ciekawe dla czego żaden inny program poza plextoolsami (i oczywiście wspomnianymi ***8211; ale wyraźnie opartymi na plextoolsach - pxscana i pxlinux) nie zwraca błędów na np. 716, czyżby twórcy nero i dvdinfopro dostali podobne liściki, obalałoby to teorię VIZZARDA dotyczącą overburning dvd i nero. |
Cytat:
Jak bym mógł prosić o rozwinięcie tematu :czytaj: :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:26. |