![]() |
Problem wielki, rippowanie DVD z grą! Ważne
Witam. Przeglądłem całe forum i albo mnie oczy mylą, albo poprostu nie widze ani jednej odpowiedzi na to nurtujące pytanie. Właśnie taki mam problem. Mam grę...na DVD...ale nie mam DVD..kumpel ma, może zrippować..tylko że nie umiemy. I teraz...WIELKA prośba do kogoś...ktoś się na tym zna i potrafi dokładnie ze szczegółami opisać..jak to zrobić by takową gierkę zgrać na CD....jak to podzielić i jak zrobic żeby się zainstalowało. Wielkie dzięki z góry!
Dla ułatwienia dodam że chodzi o grę GTA : San Andreas. |
Idź do kolegi z dyskiem twardym, zrzuć na dysk obraz płyty i zamontuj pod wirtualny napęd.
|
Ja mam ten sam problem z tą samą grą :( Ten pomysł z dyskiem dobry ,ale jak trzeba bedzie format robić :( ?? To co z grą :( Pomóżcie.
|
Cytat:
bo jeśli przychodzi czas na format to głównie chodzi o system po przeinstalowaniu uruchomisz grę bez problemu z pliku EXE trzeba tylko zwrócić uwagę czy gra nie tworzy przypadkiem zapisów w Moje Dokumenty i zrobić ich kopię przed formatem ewentualnie można exportować wpis z rejestru systemu a po przeinstalowaniu systemu scalić wpis klikając dwukrotnie na plik REG |
Jeszcze jedna uwaga: na obraz wydziel sobie partycję w systemie plików NTFS, chyba że obraz płyty nie przekracza 4GB=4096MB (jest to ograniczenie partycji Fat32)
|
Można by obraz DVD podzielić winrarem na pliki 700MB i ponagrywać je na cd. Co prawda potem jest sporo zachodu (zgrywanie na dysk i rozpakowywanie) ale jakiś sposób to jednak jest
|
można też wydać te 70 zł i kupić napęd DVD-ROM
to też jest świetne rozwiązanie |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:43. |