![]() |
dvd nie czyta płyty!!!pomocy
generalnie mój problem polega na dvd romie samsunga sd 616f ,mam go od 3 lat i ostatnio nie czyta mi zawartosci płyty dvd komputerowej,natomiast u wszystkich innych znajomych odczytuje tą płytę dvd,nagrałem nawet nowiątką czystą płytę i dalej nic dvd-rom nie czyta,przeczyściłem nawet głowice i dalej to samo po włożeniu płyty dvd do dvd-romu komputer zaczyna sie podwieszać i wolnej chodzic,dvd-rom cały czas myśli i przetwarza ale w moim komputerze nic nie pokazuje! nie wiem co mam robic! pomocy! i wielkie dzięki za pomoc!
|
Cytat:
Twój Samsung się skończył! :O Trzy lata to i tak dobry wynik :D Jeżeli nie wierzysz w to co mówię Wpisz słowo SAMSUNG w wyszukiwarkę Wyszukaj też tam dla siebie dobry napęd DVD-ROM Albo po prostu nagrywarkę DVD - koszt ~200zł :taktak: :mruga: |
Samsung niektórzy tłumaczą na szajsung ???
Pewnie przez zazdrość || A tak na poważniej, Może optykę czas przedmuchać ? przeczyścić. |
Samsung i trzy lata, bardzo rzadko używałeś?
Z moich doświadczeń w napędach tej firmy czyszczenie optyki nic nie daje, ale spróbować warto, chociaż po to żeby się przekonać. Jeśli chodzi o tłumaczenie szajsung, to dotyczy napędów optycznych, monitory kineskopowe były całkiem całkiem (w zasadzie najlepsze w swojej klasie cenowej ***8211; teraz już nie koniecznie), lcd jak poprzednio - bez "teraz" (bo to jest teraz na topie), pamięci całkiem niezłe (przy szerokim wejściu na rynek niemal rewelacja, ale to było jakiś czas temu), dyski twarde miały opinie najmniej awaryjnych i jakbym teraz kupował dysk to pewnie byłby samsung, ale optyka jak najbardziej zasługuje na nazwę. |
A przy okazji czyszczenia optyki
Ostatnio widziałem w jakimś markecie coś takiego do czyszczenia Jak to zobaczyłem :O Ludzie! Normalna płyta CD z trzema włoskami szczoty ryżowej w jednym punkcie na środku płyty Z drugiej strony płyty dziura wylotowa zabezpieczona taśmą klejącą :| A całość już za jedyna dwadzieściakilka złotych! :slonik: Starym wyżeraczom tego nie muszę mówić :mruga: Ale na wszelki wypadek powiem młodym: Nigdy nie kupujcie takich wynalazków! :nieee: Jedno takie użycie - to śmierć dla optyki waszego napędu! :sciana: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:26. |