![]() |
BenQ DD DW1620, i płyty DVD-R
Siemka ludzie... Jestem to nowy i mam mały problem... Mam nagrywarke Benq DD DW1620... Oryginalnie był w niej bios B7T9, teraz zmieniłem go na B7U9, ale na żadnym z tych biosów nagrywarka nie chce wykrywać czystych płyt DVD-R... Nie ma problemu z płytami DVD+R... Co mam zrobić żeby wypalić płyty DVD-R ?? Po prostu w nero nawet nie wykrywa żę jest płyta wsadzona...
P.s. Co oznacza to BenQ DD DW1620?? |
Czyzby zasilacz...? :>
Odlacz inne (niepotrzebne) dyski i napedy/podlacz inna wiazke zasilajaca - powinno dzialac. Na 99% czeka Cie zakup nowego (mocniejszego) zasilacza :taktak: |
Cytat:
Cytat:
To bardzo ciekawa teoria. Tylko, czy producenci napędów i nośników o tym wiedzą? ;) |
Hehe... :haha:
Poszukaj to bedziesz wiedzial :czytaj: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W 90% problem z niewykrywaniem plyt dvd-r jest spowodowany zbyt slabym zasilaczem :taktak: Dlaczego? Nie do mnie to pytanie :nie: Jezeli nie wie sie o co chodzi to rzeczywiscie troche dziwne :wow: sie to wydaje, ale niestety tak jest :fiu: Jesli chcesz to mozemy sie zalozyc :) O reputke na przyklad ;) :piwo: |
Hej no hej wy sie tu nie kłuccie :D Na prawde to może być wina zasilacza ?? Mam megabajt 350 watt.. WIem że to cholerny shit ale nei mam kasy teraz... DO iego mam podłączony Athlon 2000, Radeon 9600 dwie nagrywarki i dysk (reszta chyba nie potrzebna :D)
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja nagrywałem na LG DVD-R na 300W zasilaczu i nigdy nie spotkałem się z żadnymi problemami. Ostatnio jakoś tak sie na forum utarło, że jaK nie wiadomo o co chodzi, to oczywiście chodzi o... zasilacz ;) || :piwo: |
Cytat:
Niestety koledze sie to nie udalo :nie: :glaszcze: |
Cytat:
Czasami wystarczy przepiecie nagrywarki na osobny kabel zasilajacy. Rozmawiamy tu konkretnie o Benq (bo to jego dotyczy ta "przypadlosc"), wiec przyklad z LG nie ma tu nic do rzeczy :nie: Proponuje uzycie opcji "szukaj" tak u nas, jak i na forum cdfreaks :taktak: Zeby zaoszczedzic koledze szukania wystarczy kliknac tutaj. Pierwszy z brzegu post z dokladnie takim samym problemem... O rozwiazaniu juz mowilem... :fiu: |
Cytat:
|
Ludzie!!! Potwierdzam !!!... To prawda, odłączyłem starą nagryware od tego zailacza i podłaczyłęm nową na wolny kabel (na tym kablu nei ma nic podłączone innego) i nagrywara bez problemu widzi wszystkie płyty DVD-R !!!!... Tylko szoda że musiałem odłącyć starą CD-RW... A tak apropo to jak na płycie DVD-r jest napisane że można wypalać 8x a w kompie mi pokazuje 12x to moge wypalać 12x ?? A przy płytach Sony DVD+R pokazuje mi w kompie że moge wypalać 16x (a na płycie 8x :D) Pozdro...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:58. |