Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Program do nagrywania płytek nie wymagający instalacji? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/program-nagrywania-plytek-nie-wymagajacy-instalacji-5333/)

r2b2 06.01.2002 00:19

Program do nagrywania płytek nie wymagający instalacji?

Tak jak w temacie, chciałem się dowiedzieć czy istnieje jakikolwiek program, którego nie trzeba instalować?
Sytuacja jest skomplikowana: mamy w szkole komputery z nagrywarkami, do tego stałe łącze do internetu, ale co z tego skoro z poziomu użytkownika (czytaj siuraka) nie da się nagrywać płytek (tylko admin ma dostęp do Easy Cd-creatora, a że jest menda to nie chce go udostępnić - a może nie umie?).
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Radzio.

Nol 06.01.2002 08:45

Mysle, ze powinienes raczej pomyslec o uzyskaniu praw dostepu (podgladnac haslo, trojan, itd.). Widziales kiedys jakikolwiek program nie wymagajacy instalacji? No, moze gdybys zainstalowal jakis na innym kompie, a potem skopiowal jego pliki do tego... Marne szanse. Takie rzeczy odchodzily tylko w starych dosowskich progsach:)

Schizoid P. 06.01.2002 17:52

Wazniejsze jest to, ze nie tylko program jest Ci potrzebny, ale takze uprawnienia do nagrywarki :( Mam w domu Win2k i kilku userow - w tym siebie. Mimo usilnych prob nie moge nagrywac na zwyklym 'user', ani nawet na 'power user' - nero zglasza mi, ze bez uprawnien administratora ani rusz :( Grzebalem juz w systemie, ale takowych uprawnien nie moge nadac userom (oczywiscie jestem tez adminem). Jezeli ktos wie jak dac userom uprawnienia do nagrywarki niech da mi znac - mze byc na priva :)
Pozdrawiam
SchP.

jarek4 07.01.2002 13:29

Jakieś nowe pomysły?
Ludzie pomóżcie?

r2b2 09.01.2002 14:53

Cytat:

Nol (06-01-2002 08:45):
Mysle, ze powinienes raczej pomyslec o uzyskaniu praw dostepu (podgladnac haslo, trojan, itd.). Widziales kiedys jakikolwiek program nie wymagajacy instalacji? No, moze gdybys zainstalowal jakis na innym kompie, a potem skopiowal jego pliki do tego... Marne szanse. Takie rzeczy odchodzily tylko w starych dosowskich progsach:)
Widziałem kilka świetnych programów nie wymagających instalacji - np. IrfanView, czy CDex. Ale jeśli chodzi o przejmowanie uprawnień to tym tematem byłbym zainteresowany. Jeśli coś możesz napisać to będę wdzięczny :)

Weron 09.01.2002 16:27

Cytat:

r2b2 (09-01-2002 14:53):

Widziałem kilka świetnych programów nie wymagających instalacji - np. IrfanView, czy CDex. Ale jeśli chodzi o przejmowanie uprawnień to tym tematem byłbym zainteresowany. Jeśli coś możesz napisać to będę wdzięczny :)
Powiedz mi jeszcze od kiedy te programy(wymienione przez ciebie) nagrywaja plyty?!
Co?

r2b2 10.01.2002 13:12

Cytat:

Weron (09-01-2002 16:27):
Cytat:

Powiedz mi jeszcze od kiedy te programy(wymienione przez ciebie) nagrywaja plyty?!
Co?
Sorrki, że znów do tego wracamy. Cytat z Twojego listu: "Widziales kiedys jakikolwiek program nie wymagajacy instalacji? " Czy jest tu chociaż jedno słowo o programie do nagrywania. Ale nawiasem mówiąc nie o to chodzi żeby tu się sprzeczać nad istotą nagrywalności oprogramowania komputerowego :). To jest naprawdę ważny problem, bo co niby zrobić gdy koleś ma w szkolę płytkę, którą musi komuś oddać, a Ty chcesz ją też bardzo posiadać, hmmm... I tu sprzęt szkolny nadałby się bardzo. Pozdrawiam czytających i nie czytających też :)

bgn 10.01.2002 14:20

Cytat:

Weron (09-01-2002 16:27):
Cytat:

Co?
nie mowiac juz o tym, ze wymagaja instalacji

klein 10.01.2002 20:42

Co kilka tygodni reinstaluję Windowsa i naprawdę nie mam ochoty instalować i rejestrować od nowa CDRWINA. Od dobrych trzech lat (z małymi przerwami na nowe wersje) po instalacji systemu, kopiuję katalog CDRWIn na dysk C, instaluję ASPI i po kłopocie. Przed chwilą w WIN 2000 specjalnie ograniczyłem uprawnienia użytkownika na standardowego, skopiowałem do innego katalogu starszą wersję CDRWINA i odpaliłem. Płytkę CDRW zrobił bez problemu.

Pedros 11.01.2002 01:03

Cytat:

klein (10-01-2002 20:42):
Co kilka tygodni reinstaluję Windowsa ...
A nie myślałeś o Norton Ghost? Po co się męczyć z instalacją?

r2b2 25.01.2002 19:44

Co tam chłopaki, koniec pomysłów? Wrzućcie no coś nowego.
Teraz nowa informacja - odnośnie (chyba ?) uprawnień do nagrywarki. Nie wiem jak jest z innymi programami, ale udało mi się dodawać pliki na RW przez directCD w wersji 3. Czyli chyba można z poziomu użytkownika. Zachęcam do pisania.
PS. Nie wiem jak u użytkownika ... (nie pamietam xywki), ale ja nie muszę instalować ani Irfana ani CDex'a - rozpakowuję tylko archiwum (z CHIPowych płytek).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:31.