![]() |
Program do nagrywania płytek nie wymagający instalacji?
Tak jak w temacie, chciałem się dowiedzieć czy istnieje jakikolwiek program, którego nie trzeba instalować?
Sytuacja jest skomplikowana: mamy w szkole komputery z nagrywarkami, do tego stałe łącze do internetu, ale co z tego skoro z poziomu użytkownika (czytaj siuraka) nie da się nagrywać płytek (tylko admin ma dostęp do Easy Cd-creatora, a że jest menda to nie chce go udostępnić - a może nie umie?). Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Radzio. |
Mysle, ze powinienes raczej pomyslec o uzyskaniu praw dostepu (podgladnac haslo, trojan, itd.). Widziales kiedys jakikolwiek program nie wymagajacy instalacji? No, moze gdybys zainstalowal jakis na innym kompie, a potem skopiowal jego pliki do tego... Marne szanse. Takie rzeczy odchodzily tylko w starych dosowskich progsach:)
|
Wazniejsze jest to, ze nie tylko program jest Ci potrzebny, ale takze uprawnienia do nagrywarki :( Mam w domu Win2k i kilku userow - w tym siebie. Mimo usilnych prob nie moge nagrywac na zwyklym 'user', ani nawet na 'power user' - nero zglasza mi, ze bez uprawnien administratora ani rusz :( Grzebalem juz w systemie, ale takowych uprawnien nie moge nadac userom (oczywiscie jestem tez adminem). Jezeli ktos wie jak dac userom uprawnienia do nagrywarki niech da mi znac - mze byc na priva :)
Pozdrawiam SchP. |
Jakieś nowe pomysły?
Ludzie pomóżcie? |
Cytat:
|
Cytat:
Co? |
Cytat:
|
Cytat:
nie mowiac juz o tym, ze wymagaja instalacji |
Co kilka tygodni reinstaluję Windowsa i naprawdę nie mam ochoty instalować i rejestrować od nowa CDRWINA. Od dobrych trzech lat (z małymi przerwami na nowe wersje) po instalacji systemu, kopiuję katalog CDRWIn na dysk C, instaluję ASPI i po kłopocie. Przed chwilą w WIN 2000 specjalnie ograniczyłem uprawnienia użytkownika na standardowego, skopiowałem do innego katalogu starszą wersję CDRWINA i odpaliłem. Płytkę CDRW zrobił bez problemu.
|
Cytat:
|
Co tam chłopaki, koniec pomysłów? Wrzućcie no coś nowego.
Teraz nowa informacja - odnośnie (chyba ?) uprawnień do nagrywarki. Nie wiem jak jest z innymi programami, ale udało mi się dodawać pliki na RW przez directCD w wersji 3. Czyli chyba można z poziomu użytkownika. Zachęcam do pisania. PS. Nie wiem jak u użytkownika ... (nie pamietam xywki), ale ja nie muszę instalować ani Irfana ani CDex'a - rozpakowuję tylko archiwum (z CHIPowych płytek). |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:31. |