![]() |
problem z odczytywaniem płyt DvD.
Witam
Mam odtwarzacz Sony DvD (stacjonarny) i kiedy odpalam Władce Pier¶cieni 3(wersja poszerzona) to nie ma dziwięku (czasami dziwięk sam sie robi, ale chwile po tym odtwarzacz się wył±cza).Sprawdzałem odtwrzacz na Władcy Pier¶cieni 2 (normalna wersja) i chodzi dobrze.Dodam tylko ze z 3 miechy temu film odtwarzałem (ROTK) i wszystko grało (płytka nie ma zadnych rys). Pozdrawiam ;/ |
Witam
To pomoże kto¶? :( pozdrawiam |
Cytat:
|
Albo na kompie? ???
|
a moze to te plytki ktore sie po jakims czasie "utleniaja"
:taktak: |
heh płytki to orginały za 200 zetek (wersja poszerzona) ale wogole dziwne zeby takie płytki sie jechały po 2 obejrzeniach (nie ma najmniejszej ryski)
|
Cytat:
Kto¶ pisał o czym¶ podobnym na forum :czytaj: Nie pamiętam tylko jak sie skończyło Wiem, że płyta była wymieniana na drugi egzemplarz Ale nic to nie dało :nie: Chodziło chyba o odczyt w kompie na DVD-ROMie LG ... :idea: |
pewnie chodziło o 8160B
LOR 1 nie chodził przed zmian± biosu. wiem z własnego do¶wiadczenia :D |
ale ja mówie o stacjonarnym odtwarzaczu DvD.
|
Cytat:
co można powiedzieć - sprawdzić na innych sprzętach i ewentualnie wymienić wymieniaj± bez kłopotu - ja wymieniałem film za 10 czy 20 zł z MM i nawet nie patrzyli czy jest porysowany :) |
hmm
a tu trzeba jak±s gwarancje? mi dali tylko rachunek zwykły.. (Kupiłem w Tesco) któego zgubiłem. Pozdrawiam |
Cytat:
|
sony powiadasz.
To ja opowiem Ci mał± historyjkę. Znajmy ma Sony ze ¶redniej półki jaki¶ model z przed 5 lat czyli wtedy kosztował jakie¶ 3000 i oczywi¶cie nie czytał płyt CD-R , o DVD+/- jeszcze wtedy nikt nie my¶lał:) Gdzie¶ wyczytałem że ten jego model potrafi czytać ale tylko CD-RW i rzeczywi¶cie chodzilo dobrze. Jednak po pewnym czasie niewiadomo czemu zaczęło siadać na różnych płytach. Oddał więc do serwisu, do czyszczenia. Jako że to Sony troche lepszy zapłacił 150 za czyszczenie i wiesz co jest najlepsze w servisie mu powiedzieli że w instrukcji nigdzie nie ma napisane że powinien czytać - oczywi¶cie nadal nie czytał a starcił 150 :| W końcu kupił sobie dodatkowo jakie¶ DVD za 500 i jest zadowolony. Wiem ty masz oryginały , ale to też SONY :) |
o kurde :( nie to jak sprzedawanie i robineie ludzi w "ciula"...
|
moze zrob sobie kopie tego filmu[tej plyty] i kozystaj z kopii jesli by pomoglo[wiem bezsensu ale tylko to mi wpadlo na mysl]
edit: albo idz do wypozyczalni wypozycz ten film jesli na nim niebedzie problemu to sobie skopiuj[przynajmniej niezarysujesz oryginalu :D] |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:19. |