![]() |
można też uruchom> msconfig i tam jest dostęp do boot.ini
ja kiedyś zmieniłem córce i siostrzeńcowi na system parszywych małolatów :P |
dziękuję wszystkim....kurde nie mam problemu z edycją rejestru, a taka banalna zmiana w boocie ....wytłumaczę się...nigdy nie było mi to potrzebne...do dzisiaj :) pozdrawiam
|
Albo edytuj plik boot.ini który masz na "C: \" ;)
|
system > właściwości > uruchamianie i odzyskiwanie(klikasz na ustawienia) > klikasz na EDYTUJ > otworzy się okno do edycji pliku boot.ini > w miejscu gdzie masz wpisane multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" wpisujesz system1 i analogicznie dla drugiego systemu
następnie klikasz plik>zapisz i podczas nastepnego ładowania systemu masz juz system 1 i system2 pozdro666 || |
może to banał :)boot xp i zmiana nazwy
może jest to banalny temat...korzystam z kompa już mnóstwo czasu...ale jeszcze nie doszedłem do tego jak podczas startu zmienić nazwę systemu(korzystam z dwóch xp home i oba tak samo się nazywają).
chyba wiadomo o co chodzi... odpalam kompa i mam 2 razy xp home , a chciałbym zmienić ich nazwy na system1 i system2(np.). jak to uzyskać, proszę o pomoc i z góry dziękuję pomyślicie, że to lamerstwo(uch jak ja nie lubię tego słowa), ale uważam ,ze kto pyta nie błądzi...może kiedyś ja wam pomogę :) pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:12. |