![]() |
Jakosc wypalania a predkosc
Witam
Temat wielokrotnie walkowany ale czy lepiej=wolniej?? A pytanie dokladnie plyt Verbatim Digital Move 4x +R. Nagrywara Liteon 451s@832sVSOB <- nic jeszcze nie palilem. PS. Moze niektorzy pamietaja miesiac temu oddalem na serwis litka 451s. Dzis dostalem uwaga!! NOWEGO litka 451 z nowa roczna gwarancja ;/ |
Cytat:
Było na forum nie raz :piwo: |
a co do biosu?? bo czytalem watek o modowaniu i goscie ten wlasnie VS0B zachwalali
|
mam 812&832 VSOG ze strony http://www.liteon401s.prv.pl/ .Nagrywam wyłącznie na minus R SONY na maksa czyli x8. Nero Speed ma najlepsze wyniki właśnie dla maksa. No i nie mam kłopotów z odtwarzaniem.
|
Janulek czyli probowales innych biosow
|
nie tyle próbowałem, co zawsze staram się mieć ostatni. I jak do tej pory w warunkach o których pisałem jest on najlepszy.
|
ja mam 812 która jest 812 US0Q i jest to najlepsze rozwiązanie,
płyt dwuwarstwowych nie kupuje - cena od roku niezmienna praktycznie. na tym biosie mam najlepsze wyniki (Kprobe) stacjonarka się nie tnie. polecam zakupienie BeneQ 1620 co sam zrobie jak wyjdę z długów a to mi się prawie już udało :) |
A co do Verbatim Digital Move DVD+R x4
To cokolwiek to dobre płyty To lepiej pal je x4 :taktak: Zwłaszcza na NOWYM nie chodzonym 451 Ciekawe skąd oni to jeszcze wytrzasnęli? :O Zwróć dokładnie uwagę na to - czy to faktycznie nówka To rzecz granicząca z cudem, żeby takiego nówelasa jeszcze wyhaczyć No! Chyba, że w hurtowni spadł gdzieś za szafę i przy okazji remontu znaleźli :ja_chce: A ten gość co tam pracował na magazynie za to siedzi :D :mruga: |
podsumowując, najlepsza prędkość wypalania to taka, przy której powstaje najmniej błędów c1 i c2 (PIF i PIE). To samo dotyczy najlepszego biosu. A to można tylko określić eksperymentalnie , czyli w zasadzie każdy z nas może mówić o innej optypalnej prędkości, każdy ma inne doświadczenia. U każdego występuje inna mieszanka przyczynowo - programowo - sprzętowa.
|
> najlepsza prędkość wypalania to taka, przy której powstaje najmniej błędów c1 i c2 (PIF i PIE)
a nie nizszy Jitter? |
Cytat:
:) |
święta prawda tylko mało palników obsługuje pomiar odchylenia rozsynchronizowania Jitter. Dla zainteresowanych artykuł-
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/s...ar_119577.html |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:31. |