Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   magnetyzery, działają czy to lipa? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/magnetyzery-dzialaja-czy-lipa-53552/)

icemac 23.06.2005 14:26

Cytat:

Napisany przez swinekxyz
nie wiem czy to wina magnetyzera

nie wiem czy to cie pocieszy :glaszcze:

ale TAK, TO WINA MAGNETYZERA :taktak:

:>

prometeusz 23.06.2005 14:00

była, na allegro jeszcze się sprzedaje - to do malczaków chyba z tego co pamiętam

AleX69 23.06.2005 13:12

Cytat:

Napisany przez bgn
a ja powiem tak. Jezdze juz dosyc dlugo, mialem pare aut i moje obserwacje sa nastepujace: najwiekszy"wysyp" tego rodzaju pomysłow był w okresie kartek na paliwo -czego tam wtedy nie bylo-i podgrzewacze paliwa, i podgrzewacze powietrza, i w wytwornice pary wodnej zasysanej do cylindra.
Wszyscy oczywiscie mieli oszczednosci. Moja recepta jest prosta - nie ruszac z piskiem opon, "wbic" sobie w ucho przy ilu obrotach silnik ma maksymalny moment obrotowy, gdzie sie da wykorzytywac bezwladnosc auta, pamietac o tym że powyzej pewnych szybkosci auto żre jak smok. A z "cudownych pomysłow" proponuję żagiel rozpinany oczywiscie pilotem na dachu auta, troche kłopotów może byc z halsowanie co prawda. I pozdrawiam wszystkich zmotoryzowanych :)

:D ... z wynalazkow byla jeszcze turbinka kowalskiego

Beerra 23.06.2005 12:00

Cytat:

Napisany przez bgn
a nie jest to przypadkiem gąsienicowy pojazd T-74 :wow:

Nie, jest odrobine szybszy, chociaż też można się w nim czuć bezpiecznie- E32 735i To spalanie oczywiście w mieście

bgn 23.06.2005 09:04

Cytat:

Napisany przez Beerra
Co prawda na forach samochodowych nie wierzą w te "wynalazki" ale ja po założeniu 4szt. takich z Allegro po 9PLN na magnesach neodymowych mam niższe spalanie. Łatwo to zmierzyć, bo codziennie robię tą samą trasę w tych samych godzinach, a moje auto pali tyle, że nie może to być błąd pomiaru. Wcześniejsze średnie spalanie 24l. LPG, z magnetyzerem 22,5l./100km

a nie jest to przypadkiem gąsienicowy pojazd T-74 :wow:

bgn 23.06.2005 09:02

a ja powiem tak. Jezdze juz dosyc dlugo, mialem pare aut i moje obserwacje sa nastepujace: najwiekszy"wysyp" tego rodzaju pomysłow był w okresie kartek na paliwo -czego tam wtedy nie bylo-i podgrzewacze paliwa, i podgrzewacze powietrza, i w wytwornice pary wodnej zasysanej do cylindra.
Wszyscy oczywiscie mieli oszczednosci. Moja recepta jest prosta - nie ruszac z piskiem opon, "wbic" sobie w ucho przy ilu obrotach silnik ma maksymalny moment obrotowy, gdzie sie da wykorzytywac bezwladnosc auta, pamietac o tym że powyzej pewnych szybkosci auto żre jak smok. A z "cudownych pomysłow" proponuję żagiel rozpinany oczywiscie pilotem na dachu auta, troche kłopotów może byc z halsowanie co prawda. I pozdrawiam wszystkich zmotoryzowanych :)

polakT 22.06.2005 16:17

CHYBa to bedzie lepszy pomysł niż zakup taniego magnetyzera a na allego czasem da sie zakupic tanio magnesik nedymowy

kontestator 22.06.2005 16:06

Ilość załączników: 1
dziekuje wszystkim za opinie :przybij5:
kupić nie kupić - co powiecie, aby samemu zrobić taki magnetyzer:>
po przeczytani pliczku, który załaczam myśle, że nie jest to jakiś cud techniki i można by samemu spróbować:>
P.S. jak zakładałem konto na cdrinfo chciałem mieć xsywe MacGyver, ale jaden cwaniak ;) mnie ubiegł, pozdrawiam mac

Beerra 22.06.2005 15:45

Co prawda na forach samochodowych nie wierzą w te "wynalazki" ale ja po założeniu 4szt. takich z Allegro po 9PLN na magnesach neodymowych mam niższe spalanie. Łatwo to zmierzyć, bo codziennie robię tą samą trasę w tych samych godzinach, a moje auto pali tyle, że nie może to być błąd pomiaru. Wcześniejsze średnie spalanie 24l. LPG, z magnetyzerem 22,5l./100km

swinekxyz 22.06.2005 13:51

u ojca w uno 1.0 fire jest jakis magnetyzer i chyba troche dziala bo srednie spalanie przy wyjezdzie nad morze (5 osob +bagaż) wyniosło 4,9 l/100 km a zpowrotem (2 osoby) 4.3 l/100 km. kiedyś to nawet zeszło poniżej 4 litrów :serdusz: ale nie wiem czy to wina magnetyzera czy tego że ogólnie uno mało pali

prometeusz 22.06.2005 13:30

oj to cię niezrozumiałem, przepraszam bardzo :piwo:

polakT 22.06.2005 13:21

@prometeusz widze ze sie nie zrozumielismy, chodziło mi mianowicie ze pierdółki za 50-70PLN to nic ciekawego moze nie byc. sam napisałeś:
Cytat:

Z magnetyzerami jest troche mniejsza róźnica - jednak w moim przypadku dynamic fuel od początku w nowym aucie naprawde może wiele zdziałać.
Wnioski wyciągcie sami - mi to odpowiada, bo zamiast wydawać 4000 do lepszego silnika, dodałem 600pln i moge prawie to samo, napewno tak samo dynamiczny start ,
z czego wynika ze zapłaciłeś 600PLN, co powiedziałem piszac

Cytat:

zeby osiagi wzrosły trezba naprawde w cos zainwestrowac
te cos to własnie Twoj magnetyzer :), nie moj magnesik za 60PLN ;)

:piwo:

pops 22.06.2005 10:35

az sie dowiem co ma moj znajomy, ale to nie sa no name z allegro.
ja wiem swoje i raczej nic mnie nie przekona, no chyba, ze ktos tutaj przedstawi podstawy fizyczne/termodynamiczne, na jakich zasadzie to dziala. kiedys slyszalem o polaryzowaniu czastek powietrza i benzyny, ale jakos nie potrafie sobie tego wyobrazic jak to zrobic za pomoca magnesu.
jak narazie: dla mnie sciema.

prometeusz 22.06.2005 10:05

z tej dyskusji robi się wielki dziadostwo kontestator prosił o opinie, więc jak piszecie np o komputerach czy napedach chyba nie piszecie że naped za 100 jest leprzy od napedu za 15- czy na odwrót tylko podajecie producenta i model - mam racje.
Więc jak ktoś używa noname - niech napisze że noname i nie psuje reputacji pozostałym magnetyzerom.
Ja wyraziłem się jasno.
U kolegów tego nie :nie: zauważyłem - więc jakim prawem :| thomascamel twierdzisz że skoro twój coś tam zmienia to inne też ale nie więcej.
Napisz więc co masz a jak tego maxora nie miałeś to nie mów że to wyrzucone pieniądze.
Przed kupnem też się wiele zastanawiałem, pozatym ja nikogo nie namawiam tylko wyraziłem sobie moje zdanie i podkreśliłem wyraźnie że na oszczędzaniu mi nie zależało lecz na bardziej dynamicznej jeździe ( oszczędność też są ale nie zależy mi na nich, w moim przypadu wolę być szybciej w pracy niż dłużej potem siedzieć)

pykson 21.06.2005 20:05

mam takie cos z allegro za 7 dych

nie widze jakiejs wiekszej roznicy
zamiast 9.6 LPG zzera mi 9.3 litry

osiagi raczej te same, generalnie jezeli jest jakikolwiek wplyw tego kompletu magnesikow to jest on na tyle maly w moim przypadku ze wlasciwie niezauwazalny

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:33.