![]() |
no i dodatkowo możesz "wyciąć" zbędne początek i napisy kończace w filmie
|
|
zeby wywalic menu musisz po wczytaniu filmu kliknac na reauthor
potem przeciagnac film do lewego gornego okienka na zakladce compresion w glownym oknie dodatkowo mozesz wyzucic niepotrzebne sciezki dziwiekowe i napisy potem warto w lewym gornym oknie (nad podgladem) kliknac prawym i wybrac set default streams - w oninku wybiez ktora sciezka dziwekowa i jakie napisy (z tych ktore zostawiles oczywiscie) naja domyslnie ruszac na odtwarzaczu po wlozeniu plyty jak dasz na backup to tylko w okineku dialogowym wybierz etykiete dysku i reszte mozesz zostawic na wartosciach domyslnych zeby podniesc jakosc (minimalnie, albo i niezauwazlnie, za to kompresja trwa troche dluzej) wlaczyc mozesz opcje sharpnes na jednej z zakladek po kliknieciu backup i to wsio |
no przykładowo shrinkiem jak wywalić menu itd. bo wiecie dopiero się doszkalam na tych rzeczach no zobacze pierw tym progsem roxi dzieki za odpowiedzi
|
bez przesady - najprawdopodobniej po usunieciu czesci niepotrzebnych sciezek dzwiekowych i napisow, wlaczenia max kompresji dla menu i dodatkow (nie still image, ale po prostu kompreja tych czesci na custom i suwak na poziom jak najnizszy) kompresja filmu powinna oscylowac przy 80% (znaczy sie kompresja bedzie wynosila 20%, shrink pokazuje w procentach do jakiej wilekosci bedzie zmniejszal) a to jest niezauwazalne przy ogladaniu filmu
|
Cytat:
|
... a jeżeli chcesz jeszcze kiedyś ten film obejrzeć ;) to ja proponuję podzielić go na dwie płytki, albo go mocno 'odchudzić' przed kompresją z niepotrzebnych ścieżek dźwiękowych i dodatków.
|
a dvd shrink?
|
roxio
Ilość załączników: 1
roxio 7,5
sam za ciebie to zrobi, jak na fotce 8 ) |
no i jest film na dysku!! ale za duży
no i mam problem ponieważ mam film który zajmuje 7,44 gb no i chciał bym go nagrać na płyte zwykłą no i jest problem wiadomo że zwykłe płyty maja 4,7 gb a niestety w tych czasach płyty DVD DL są drogie no i zwracam się z prośba jak odchudzic film do rozmiaru zwykłej płyty DVD ???????????????? pozdro for all
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:16. |