Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jak złamać zabezpieczenia na płycie ze ślubu? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jak-zlamac-zabezpieczenia-plycie-ze-slubu-53578/)

ed hunter 07.08.2005 18:34

płyty ze ślubu są zabezpieczone przez dodanie dużej ilości malutkich plików z błędami CRC.

dzięki temu programy takie jak DVDShrink się wywalają na tym. (nie mówiąc o Nero)

DVDDecrypter z domyślnymi ustawieniami też się zatrzyma.

najprostszy sposób to ustawić pomijanie błędów, 0 powtórzeń odczytu i niech się mieli.

gsa 07.08.2005 18:22

gadalem kiedys z gosciem co nam 100dn nagrywal. Plytka byla uwalona wiec szedlem do niego zeby mi nagral raz jeszcze. Mowil ze jesli juz zabezpieczAL [czas przeszly :)] to macrovisionem zeby na vhsanie zrzucic. Jedyne pewne zabezpieczenie to wg niego wlasnie gwozd ale tego nei stosuje... moze plytke lezala na sloncu??

waska0 05.08.2005 09:24

podeslij mi te plyte to ci ja przegram

demek 28.06.2005 01:14

ja niestety (a moze stety:)) nie :)

prometeusz 28.06.2005 01:12

a to wy używacie takich zabezpieczeń :fiu:

demek 28.06.2005 01:10

4,01 jest za slabe..i mozna je zlamac to raczej wersja 4,05 tego zabezpieczenia......:)

VIZZARD 28.06.2005 01:05

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
Koncerny sa związane pewnymi standartami, umowami... A taki operator nie. On ma wszystko w d... Tylko zysk. Był kiedyś na cdrinfo omawiany programik zabezpieczający płyty cdr - autorem był Polak, sprzedawał go nawet tutaj. Moze ktoś zrobił coś dla DVD ?

Jabba

Być może ... :idea:

Ja jednak twierdzę, że to zabezpieczenie to HAWK 4.01 :D

:mruga:

demek 28.06.2005 01:05

w swiecie jest znane takie powiedzenie "polak potrafi" :czar:

Jabba the Hutt 28.06.2005 01:00

Koncerny sa związane pewnymi standartami, umowami... A taki operator nie. On ma wszystko w d... Tylko zysk. Był kiedyś na cdrinfo omawiany programik zabezpieczający płyty cdr - autorem był Polak, sprzedawał go nawet tutaj. Moze ktoś zrobił coś dla DVD ?

Jabba

VIZZARD 28.06.2005 00:54

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
Probelm płytek ze ślubów. Sadze,że operatorzy kamer sie wycfanili i jakos tam płyty zabezpieczają. Słyszałem o podobnym problemie z płytą z Komunii. Wiadomo,ze jak jest 40 dzieci to od każdego po 100 zł. A oni chcieli 2 płyty i żeby potem przegrać samemu dla innych w cenie nośnika. A tu klops. Płyta nie daje sie skopiować. Więc sprawa nie jest taka prosta. Kiedy chodzi o zysk, Polak potrafi (jak Ferengi ze Star Trek).

Jabba

Jasne!

Wielkie koncerny świata nie moga dać rady :nie:

A tu polscy operatorzy kamer mają zabezpieczenie nie do przejścia :D

:polska:

:fala:

To może już nic nie piszmy na ten temat :niepow:

Bo jak się RIAA dowie ... :O

:mruga:

Jabba the Hutt 28.06.2005 00:38

Probelm płytek ze ślubów. Sadze,że operatorzy kamer sie wycfanili i jakos tam płyty zabezpieczają. Słyszałem o podobnym problemie z płytą z Komunii. Wiadomo,ze jak jest 40 dzieci to od każdego po 100 zł. A oni chcieli 2 płyty i żeby potem przegrać samemu dla innych w cenie nośnika. A tu klops. Płyta nie daje sie skopiować. Więc sprawa nie jest taka prosta. Kiedy chodzi o zysk, Polak potrafi (jak Ferengi ze Star Trek).

Jabba

VIZZARD 28.06.2005 00:37

Cytat:

Napisany przez demek
elektroniczna to nie......ciag zer i jedynek pewnie nie jest tak przyjemny jak ten wlewany z kufla (badz butelki) prosto w gardlo ......:czar:

Naturlich! :D

prometeusz 28.06.2005 00:36

znalazłem jeszcze jeden sposób na obejście :
Trzeba uniewaźnić ślub i płyta już nie będzie poyrzebna ;)

demek 28.06.2005 00:32

elektroniczna to nie......ciag zer i jedynek pewnie nie jest tak przyjemny jak ten wlewany z kufla (badz butelki) prosto w gardlo ......:czar:

VIZZARD 28.06.2005 00:29

Cytat:

Napisany przez prometeusz
własnie skończyłem DOG IN THE FOG i zaczynam latać :D :D

To trzeba było pić DOG ON THE FROG :piwko2:

:czar:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:42.