![]() |
Problem z filmem sahara
Witam. Mam problem z tym filmem. Mam divx, rozdzielczosc 640 x 272 i chce przerobic na dvd. obilem juz to nie raz z innymi filmami ale z tym pierwszy raz mam problemy. VideoDub wywala ze "Couldn't find decompressor for xvid...", mam klcodec film idzie, zainstalowalem ffdshow i to samo.Jednak udaje sie zloczyc film. Nastepnie robie skrypt: AVISource("c:\sahara.avi")
LanczosResize(720,404) AddBorders(0,84,0,84) FadeOut(150) ConvertToYUY2() AudioDub(BlankClip()) WLaczam CCE 2.50 i probuje wczytac plik. I sie po prostu wywala. Pojawia sie okno z wysylaniem bledu itd. Mial ktos cos takiego? |
ffdshow to filtry nadające się wyłącznie do odtwarzania filmów
o kompresji wtedy możesz zapomnieć jeśli chcesz kompresować to nie ffdshow tylko typowe kodeki musisz instalować i sam nie wiesz w końcu jaki masz film najpierw piszesz, że masz DivX a później treść komunikatu mówi o XviD musisz zainstalować kodeki: DivX 3.11 alpha, DivX 5.2 i XviD (najnowszy) i wtedy spróbuj |
Jak sie nazywaja ogolnie te filmy?-divx. A skompresowany ten konkretnie jest xvid. sciagelm xvid najnowsze i dalej to samo
|
Cytat:
|
Niech się wypowiedzą specjaliści od skryptologii ;) Czy nie powinno być w tym skrypcie:
LanczosResize(720,408) AddBorders(0,84,0,84) Może to powoduje wywalanie się CCE? |
Cytat:
jeśli takie masz pojęcie to nic dziwnego, że sobie z filmem nie radzisz ogólnie lamerzy te filmy nazywają DivX bo ten kodek ukazał się pierwszy (a przynajmniej przed XviD) i tak się utarło żądasz konkretnej odpowiedzi więc zadawaj konkretne pytania choć jest to jednak pomniejszy problem bo można się jeszcze treści domyślić |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:55. |