![]() |
ACRONICS TRUE IMAGE nie chce nagrać na DVD
Ilość załączników: 1
Acronis true image 8 corpration nie chce nagrać obrazu n płycie DVD zarówno z windowsa jak i z płyty startowej
niby ma już nagrywać i wywala kounikat: I00640003: Please insert the first media Please insert a CD then pres OK when ready or Cancel to cancel the Operation Please note that you can use either a blank CD or a CD containing image Arhives created by Acronis true image .If the CD already contains image archuives you can append to this CD only if the CD has enough fre space. W czym może być problem , płyta jest dvd jest czysta i jest na niej wystarczająco miejsca, sprawdzałem na różnych płytach r i rw |
programu nie znam
ale czy on w ogóle obsługuje płyty DVD? zgłasza komunikat wymieniając wyłącznie CD więc wnioskuję, że nie |
Cytat:
|
Przecież można to obejść :D
1. Nagrywamy na zwykłej CDR 2. Tworzymy obraz ISO nagranej płytki 3. Tworzymy obraz dysku z zaznaczoną opcją żeby podzielił po 1 GB plik obrazu 4. W Programie UltraISO (w najnowszej wersji, w starszje były problemy) edytujemy obraz i dodajemy do tego obrazu obraz dysku 5. Nagrywamy programem Nero 6. Cieszymy się bootowaną płytką wraz z obrazem dysku :) |
Ktore to wydanie ATI?
Program w/g producenta obsluguje DVD - sprobuj na DVD-RW w formacie UDF. |
Ja nagrywam na dvd w ten sposób że robie obraz na dysku podzielony na kawałki po 4,3 GB i nagrywam.
True Image robi ci osobną płytkę botowalną z której możesz wystartować program. |
też tak robiłem ,ale w tym momencie mam inny problem , jak przywracam system z obrazu na inny dysk to system się odpala , ale zatrzymuje się na plnaszy "uruchamianie systemu" i nic :nie: czyżby nie można było systemu przywrucić na fizycznie inny dysk?
|
Obraz systemu musi byc na dysku (drugiej partycji), z ktorego bedziemy odpalac system.
Jest mozliwosc przywrocenia na inny dysk, ale tylko przy uzyciu opcji klonowanie. |
Dzis testowalem wersje 8.0 (865) - rzeczywiscie wyrzuca taki komunikat i wysuwa plytke, ale wystarczy wlozyc ja jeszcze raz i pieknie nagrywa :)
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:34. |