![]() |
Naprościej to, jak koledzy pisali wyżej DVD Shrink i DVD Decrypter:
http://cdrinfo.pl/artykuly/dvddecrypter/ spolszczenie do Decryptera: http://www.divx.howto.pl/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=2 9 DVD Shrink - znajdziesz w dziale pliki, a instrukcja ponizej: http://cdrlab.pl/article_wstep_1609.html Pozd. |
a możesz napisać coś o tym błedzie w nero kiedy wyleciał i jakiej treści
|
a kolezanka jaki ma naped ??
jak litka to radze palic na markowych nosnikach i to plusach jakich nosnikach probuje palic ?? i czy ma DMA wlaczone ?? ASPI zainstalowane ?? jesli chodzi o clona to trzeba wybrac sobie co chce sie skopiowac :taktak: mi sie nie udalo jeszcze bez dzwieku zrzucic :> |
Przy zrzucaniu na dysk polecam DVD Decrypter, a co do tych "prostrzych" w obsłudze programów do przerabiania DVD na divx to np. program DVDrip (z Komputer Świata) lub Gordian Knot.
|
Cytat:
Cytat:
|
kopiować 1:1 pod nero możesz ale nie z orginałów tylko z kopie ( na orginałach są zabezpieczenia)
Neronem możesz jedynie utworzyć kompilacje DVD VIDEO po skopiowaniu na dysk np: DVDdecrypter, lub najproście DVDshrink pierwszy kopiuje wszystko i zapisuje na dysk bez zapezpieczen. drugi zaś pozwala na wybór materiału jaki chcesz nagrać i tworzy ci gotowe pliki pod nero, lub w formiie iso , bądź potrafi też bnagrać po skończeniu - ale z tego ostatniego lepiej nie kożystaj. Co jak dokładnie robić szukaj bo wszystko jest ładnie opisane. ;) |
do kopiowania uzywaj Alcohola 120% i zrzucaj obraz najpierw na hdd a pozniej na plytke
do ripowania plyt z DVD9=>DVD5 polecam Clonedvd2 i AnyDVD dobrze i szybko co do przerobek dvd=>divx to pelno tego w necie wystarczy poszukac P.S. temat powinien byc zwiazany z problemem :taktak: a nie jakis ogolnik "kto pomoze?" :> |
Kto pomoże?
Witam wszystkich!
Nie mogę się cieszyć dużą liczebnością moich postów na tym forum, więc proszę o pomoc i wyrozumiałość (nie zlinczujcie mnie :bicz: ) Mam DVD od niedawna i zawsze są jakieś cyrki przy nagrywaniu płyt! Normalnie już mnie szlag trafia, bo nie da się czegoś normalnie nagrać bez sensacji. Chciałabym abyście mnie oświecili w paru sprawach związanych własnie z tworzeniem, nagrywaniem i kopiowaniem płyt dvd. Po pierwsze: jak muszę skopiować płytę, to kopiuję nerem (Kopia DVD), ale ostatnio okazało się, że nie da się płyty "-" skopiować bezpośrednio na "+" (ale to dowiedziałam się "w praniu"). Więc wpadłam na pomysł, zeby zawartość płyty przerzucić najpierw na dysk a potem stamtąd nagrywać. Zrobiłam to programem DVDFab Decrypter, owszem ładnie się zgrało, ale potem oczywiście wystąpił błąd w nero i dwie płytki poszły sie czesać (robiłam jako DVD Video)... Poza tym innym razem nagrywałam płytę dvd i po nagraniu, owszem nagrało się, ale nie odtwarzało się, tylko przy autouruchamianiu otworzyło się okno z zawartością płyty (czyli Audio_TS i video_TS), oczywiście nie odtwarzało się :podbite: Poza tym potrzebuję instrukcję jak mogę przerobić filmik dvd na divx (bądź xvid). Bardzo proszę o wyjasnienie mi tych moich schizów z tym dvd, normalnie myślałam że to jakies łatwe w miarę, ale zawsze musi się coś dziać, nie wiem może coś źle robię. W każdym razie proszę o odpisywanie, ewentualny kontakt na gg (mój numer 4747602), mailem (liaaa@tlen.pl).... Rówież proszę o linki jesli ktoś ma, bo już nie wiem i rączki mi opadają, a chcę się w końcu nauczyć jak postępować z tymi dvd! Pozdrawiam Lia |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:55. |