![]() |
Mam taki sam problem z LiteOn SOHC 5232K. Dzieje sie dokładnie to samo, ale jak odczeka się 15-20 minut to zaczyna normalnie nagrywać. Problem znika jak sie wyłączy Smart-Burn w Nero (ale niestety można wtedy zwalić płytke - można próbować na małych predkościach). Narazie jeszcze tego nie rozgryzłem.
|
hmm...
skopiować? to znaczy że kopiujesz w "locie" płyty? jeśli tak to zawsze ustawiaj odczyt na max a prędkość nagrywania na 1/2 prędkości odczytu. |
Jest włączone :smutny:
|
sprawdź DMA, ma być włączone
|
Problem z kopiowaniem cd-r na LiteOn 48246s
Witam
Z góry przepraszam jeśli taki temat już był lub palnę gafę, ale starałem się przeszukać forum i nic nie znalazłem. Od początku jak zakupiłem 48246s miałem z nią problemy, ale jakiś czas temu znalazłem firmware po którym wsio działało ok.Teraz jestem po formacie i mam XP Pro.Nie mogę skopiować żadnej płytki w nero - bufor zatrzymuje sie na 100%, postęp na 6%.Użyłem forceASPI - nic nie pomogło, wgrałem firmware SS0E - nic nie pomogło (wykazało że ten sam był wcześniej). Jeśli dobrze pamiętam ten który kiedyśmi pomógł był sygnowany SS1E ale nigdzie na forum nic o nim nie znalazłem dlatego zwątpiłem. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:30. |