![]() |
uszkodzone sektory-jak zripowac dobrze?
mam taki problem. mam cos uszkodzona plytke dvd pod koniec (ok 2% na koncu plyty) i nie moge tego zrzucic (bledy odczytu) ani zaladowac do clonedvd bo wyskakuje jakis blad. tak samo w nero recode. wiec zrzucilem na dysk chyba menu i glowny film (bynajmniej po zrzuceniu w powerdvd laduje sie menu,a pozniej filmik bez problemu) zrzucielm wszystkie pliki VIDEO_TS, VTS_01 oraz VTS_02 pozostalem vtsy nie zrzucalem bo tam pozniej sa bledy. wszytsko w powerdvd smiga pieknie, jednakze gdy probuje nagrac w nero, to wyskakuje info cos tam o realokacji i ze wynikowa plyta dvd moze byc nieodtwarzalna (unplayable). co mam z tym zrobic zeby wszystko bylo pieknie?
|
jeśli nie zależy Ci na dodatkach czy menu to możesz to Shrinkiem spróbować zrobić
bezpośrednio z płyty jeśli jednak chcesz zachować menu a dodatki usunąć to skopiuj film DVD Decrypterem do obrazu z zaznaczoną opcją pomijania błędnych sektorów a później podmontuj to do napędu wirtualnego i wtedy przerób Clone DVD |
to raczej nic nie da. poza tym trwalo by kilka godzin tak mi sie wydaje, przynajmniej robilo sie juz godzinke jak przerwalem. zapewne bedzie dalej wyskakiwal blad w clonie. zalezy mi glownie tylko na menu i filmie bez dodatkow
|
Zrób jak radzi @Mirek-1977, a dopiero później wygłaszaj herezje że to nic nie da.
|
nic nie dalo, ale mniejsza juz z tym. pzdr
|
Cytat:
nie próbowałeś nawet nie raz zgłaszali się do mnie znajomi z bólem, że płyta jest kiepsko odtwarzna głownie z powodu małych rys przy obrzeżach płyt kopiowanie DVD Decrypterem zdaje egzamin po prostu laskę wyłożyłeś ale to już Twoja sprawa |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:09. |