![]() |
Cytat:
|
Powiem wam tak. Te PLATINUM to jakaś KUPA! Wykres będzie tutaj: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...9&page=2&pp=15
|
Cytat:
|
Cytat:
po co szukać jakiegoś szajsu za np. 13 zł??? przecież to na 100000 razy || |
A ja się podłącze pod pytanie: czy można w Warszawie kupić płytki DVD-RAM za mniej niż 15zł ? Jeśli tak to gdzie ?
|
> cos takiego jak szybkie omijanie uszkodzonych sektorow
tak, jest cos takiego - i mialem to wlaczone - i wciaz woooolno... |
Ilość załączników: 1
Załączam screena z DVD Identifier - tak jak mówiłem Platynki 50 sztuk cake DVDx8 +R
I jak to wygląda? Palić będe może jutro to wrzucę wykres. :piwo: |
Dawno juz nie kopiowalem zabezpieczonych plyt, ale z tego co pamietam to bylo cos takiego jak szybkie omijanie uszkodzonych sektorow (w programie, dokladnie to wydaje mi sie ze w alco, bo jego najpozniej uzywalem).
|
no to ladnie - czyli to LG to jest w praktyce wypalarka 4x, tak? wyglada na to, ze u mnie tez bedzie na wylocie (jest ktos zainteresowany? maly przebieg, stan idealny).
btw robilem dzis obraz plytki zabezpieczonej starenkim SafeDisk 1 i pierwsze ~10K sektorow, gdzie jest chyba kilkaset "uszkodzonych" sektorow (czesc zabezpieczenia) to LG zrzucalo z predkoscia ~50KB/s. Czy to jest normalne? Powinno byc sporo szybciej chyba? Jak to wyglada u Was na innych napedach (uzyty progs - nowe CloneCD, ale w Alcoholu to samo)? |
Cytat:
LG :fiu:. Dlaczego ? Pali ładnie z niskim Jitter przy 4x. Powyżej różnie bywa. :taktak: A obecnie standardem jest 8x. Wstępnie Pioneer 109 zapisał testowane płytki równomiernie z Jitter < 12%. I świetna korekcja. Problemowe płytki odczytał w 100%. Pozostał więc Pioneer i BenQ. :spoko: :) |
slawekj (i inni): zapytam juz troche na zapas: jak juz kupie te Verby +R x16, to z jaka predkoscia powinienem je palic na LG 4163B dla najlepszej jakosci (na krotszym czasie wypalania mi nie zalezy). Verby +R x8 pale zgodnie z Twoja rada x4 - a co z x16? Tez x4 czy wskoczyc juz na 8x? Bo 12x i 16x to pewnie odpada - jesli nie ze wzgledu na obnizona jakosc, to predkosc mojego kompa. Zalezy mi na jak najnizszych bledach PIF i na jak najnizszym Jitter.
|
Spokojnie - minusy verbatima x8 robi jeszcze moser (zreszta nie wiem czy to dobrze czy zle), wiec wybor powinien jeszcze jakis czas byc.
Minusy x16 sa kiepskie. Plusy x16 sa OK. Tak wiec chcac kupic plusa Verbatima -> kup x16, chcac kupic minusa Verbatima -> kup x8 |
Cytat:
I zaczną się problemy? Pionner 109 nie potrafi poprawnie nagrać -Rx16. :) |
a tak w ogole to zniknely z gieldy Verby +R 8x - sa tylko -R - podobno od miesiaca juz ich nie ma - co jest grane - ktos wie?
|
Cytat:
Platinium x8 25 sztuk - 34zł My standardowo sprzedajemy je po 33 :) Natomiast reszta cen rzeczywiscie niska. TDK x8 25sztuk - 37zł (po tyle sprzedajemy) TDK x8 50sztuk - 70zł (standardowo mamy po 73, ale to koncowka poprzedniej dostawy, wiec 70 jest osiagalne) Esperanza x8 25 sztuk - 30zł (nie prowadzimy) Platinium x8 25 sztuk - 34zł (33) Platinium x8 50 sztuk - 60zł (standardowo po 63 i przyznam ze na gieldzie nie wiem czy bym za 60 puscil || ) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:18. |