![]() |
Najlepszy program do Authoringu
jaki program polecacie do nagrywania dvd-v z kilkoma sciezkami dzwiekowymi i kilkoma napisami + jakies menu? najlepiej prosty w obsłudze :D
|
DVD Maestro, DVDLab Pro :D
|
Sonic Scenarist,Sony dvd architect
|
DVD LAB PRO :D SUPER!
sony d architect wydaje mi sie za trudny, troszke dziwny w obsludze Trafiłem na problem dvd lab pro nie kompiluje mi płyty gdy używam dzwieku w DTS ? tzn kompiluje ale katalog Video_ts jest pusty! dzlaczego ? (powinienem załozyc nowy temat zeby o to spytac / ??) |
Cytat:
|
A ja mam takie pytanko. Czy można jakimś programem bez żadnego bawienia się dodać sobie lub podmienić napisy na DVD? Żeby nie bawić się 50 programami?
|
Cytat:
|
hmm wiem jak wyciagnac dzwiek i obraz z gotowego dvd a jak wyciagnac napisy ? do jakiego formatu który "da się obrobić"? ?
|
Obrobić, tzn chcesz zamienić z obrazków na tekst? Programy z OCR typu Subrip, Subripper, czy z pakietu Vobsub Subresync.
|
Witam :cool:
Mógłby Mo ktoś powiedzieć jak zrobić to meni w DVD LAB PRO ???? Ten program ma 2000 opcji a ja potrzebuje proste meni z obrazkiem i muzyka w tle No i jak z tego zrobić DVD Może jest gdzieś jakiś tutorjal do tego ???? Pozdrawiam |
Menu robie w DVD Menu Studio, jak bedziesz miał ten program to napisze Ci jak zrobic menu
a w dvd lab pro jak wybierzesz menu to na dole masz dwa fioletowe pola motion i audio wrzucasz tam dzwiek do menu |
Cytat:
Korzystałem z niego i działa. Pozdrowienia Salem |
http://rebels.plukwa.net/DVD/napisy/index.html
spróbowalem tego poradnika i już na samym wstępie pojawił sie problem po demuxowaniu w programie DoITFast4U plik m2v ma 1:12:10 a powinien miec 1 godziine 24 minuty! dzwiek w ac3 ma dobra długosc, spróbowałem zrobic to jeszcze raz i ten sam efekt :( może cos w ustawieniach programu mam źle ? przerabiam Ali G chce dodac napisy z neta bo to co wstawili oficjalnym wydaniu to nieporozumienie ,połowa dialogów nie ma tłumaczenia |
sory jednak długość filmu jest dobra tylko wszystkie programy ją błędnie wyświetlają!
sprawdziłem to w ten sposób ze wrzuciłem film do dvd lab pro i zacząłem dodawać chaptery (wtedy wyświetla czas chapteru) i te ostatnie maja 1:23 1:23:30 wiec długośc jest ok, tylko nigdzie nie wyświetla mi dobrego czasu w kazdym rpogramie jest 1:12 to jak mam zsynchronizować napisy :( ? |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:47. |