![]() |
C# i DataGrid.
Witam.
Mam table z której sczytuję wartości do DropDownList-y, potem próbuje ponownie zapisać tą wartość do innej tabeli, ale niezależnie co wybirę to i tak zawsze zapisuje mi się pierwsza wartość z DropDownList-y. Co trzeba zrobić aby mieć dostęp do innych elementów. -------------- OK dobra a teraz następny problem, wrzucam dane z tabeli do DataGrid-a, w jego właściwościach wstawiłem aby wyrzucał tylko bo 5 wierszy danych a także przyciski sterujące, ale po ich naciśnięciu dane nie ulagają zmianie w DataGrid-zie. Pozdrawiam IF |
A czy czasem elementy w DropDownLiście nie się też w tabeli?
|
Może i są, ale i tak nie wiem jak się do nich odwołąć.
|
Na pewno jest kontrolka która przychowywuje numer aktualne zaznaczonej pozycji. W delphi jest to ItemIndex... C niestety nie umiem.
|
OK, już doszedłem jak to zrobić.
|
OK dobra a teraz następny problem, wrzucam dane z tabeli do DataGrid-a, w jego właściwościach wstawiłem aby wyrzucał tylko bo 5 wierszy danych a także przyciski sterujące, ale po ich naciśnięciu dane nie ulagają zmianie w DataGrid-zie.
|
Widzę, że tu sami spece w dziedzinie programowania, więc zapytam ;)
Jak w delphi zrobić aby checkbox wykonywał się dopiero po kliknięciu buttona, bo normalnie jeżeli przypisze mu jakąś funkcje to po zaznaczeniu odrazu się wykonuje PS Jestem kompletna lamą w delphi więc prosze nei wyzywac :) |
tzn dopiero po kliknięciu w pozycje na wysunietej liście? Jeśli o to chodzi to tak:
procedure TForm1.ComboBox1Change(Sender: TObject); begin label1.Caption:=inttostr(combobox1.ItemIndex); //przykładowa procedurka end; |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:08. |