Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Matsushita ujda 330 czy to dobrze... (https://forum.cdrinfo.pl/f2/matsushita-ujda-330-czy-dobrze-53760/)

Y@nkee_PL 05.07.2005 18:13

chyba jednak coś nie tak z tym napędem, ale aby mieć 100% pewność należało by sprawdzić ją jeszcze na innym kompie

Eustachy Ciemny 05.07.2005 17:55

Ilość załączników: 1
Kolega mi powiedzał że najlepsze płytki to Super Azo Crystal więc nagrałem płyte testową i prosze oto wykres. Ja już nie mam do tego cierpliwośći.

para 05.07.2005 14:03

Wykres jest rzeczywiście niespotykany - przypomina sinusoidę, mniej EKG, dopiero po testach na lepszych nośnikach będzie można ocenić tę nagrywarkę.

Pozdrawiam

ed hunter 05.07.2005 14:01

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
a jak inne płyty? ale nie te za 40 goszy :P

tylko takie ekstra za 45 (np. złoty BenQ) :P i wcalę sobie jaj nie robię, bo po 45 groszy są naprawdę dobre płyty.

Y@nkee_PL 05.07.2005 13:51

a jak inne płyty? ale nie te za 40 goszy :P

Eustachy Ciemny 05.07.2005 09:43

O ile dobrze pamiętam to była nagrana w innym kompie płyta "WriteMe" kupiłem bo była po atrakcyjnej cenie 40 groszy Naprawde!!

Maciej 01.07.2005 18:11

a inne płytki jak wychodzą?

Y@nkee_PL 01.07.2005 16:00

a co to za płyta? może tłoczona z jakiegoś czasopisma?

Loczek 01.07.2005 13:36

Cytat:

Napisany przez Eustachy Ciemny
ale mam nadzieje ze wiesz panie ed hunter ze matsuchita to jest fragment koncernu panasonic?

Powiem tylko że firma panasonic nie jest aż taka dobra jeśli chodzi o sprzet nagrywajacy. Wiec nie ma co wywyzszac tej matsushity.

Eustachy Ciemny 30.06.2005 12:22

Cytat:

z drugiej strony jak sprzęt nazywa się Matushita UJDA to wszystko tłumaczy
ale mam nadzieje ze wiesz panie ed hunter ze matsuchita to jest fragment koncernu panasonic?

ed hunter 30.06.2005 00:53

kurcze, nic nie piłem, ale jak patrzę na te wykresy to się zastanawiam czy sok mi w żołądku nie sfermentował ||

ale z drugiej strony jak sprzęt nazywa się Matushita UJDA to wszystko tłumaczy - brakuje jej dwóch kamieni...

CIAPEK 30.06.2005 00:17

Cytat:

Napisany przez loki7777
Bez urazy ale tak za***ist****go wykresu jeszcze nie widziałem:)

fakt jest niezły :)
z drugiej strony nagrywarka rewelacyjnie pali :)
na dole prawidlowy wykres.

Mac skasował tu odpowiedz jednego forumowicza w sumie troche szkoda bo niezla diagnoze koleś postawił.
heheh
dla ciekawskich:
Cytat:

moim zdaniem to jest wina obudowy komputera, która wywiera nikorzystny nacisk na obudowe nagrywarki. Spróbuj wyjąć nagrywarkre z obudowy, i przeprowadzic jeszcze raz ten test. Jeśli wynik będzie podobny, spróbuj zrestartować kompa. Jeżeli to już nie pomoże, to w nagrywarce napewno siedzą bakterie z których wytwarzają się powoli wirusy, czasem nawet wirusy szpiegujące. Aby pozbyć się takich bakterii, proponuje odpalić kreator konfiguracji sieci-cieci, a następnie wskazać odpowiednią rodzine i/lub firmę (np. Mama+tata+siostra+2koty+pies+żółw), a potem już tylko wskazać połączenie przez kabel bezprzewodowy.
^_^

Eustachy Ciemny 29.06.2005 18:15

Notching changed

Cytat:

Wykonaj:
Wgraj najnowszy firmware do napędu.
Zainstaluj ForceASPI 1.7.
Sprawdź czy masz włączone DMA dla wszystkich napędów.
Wyłącz antywirusy w kompie na czas testu (również inne programy mogą powodować zakłócenia w teście).
Sprawdź płytę w innym kompie, bo może to ona jest winna.
Wykonałem wszystkie kroki które zaproponował Sebaw ^^ i wykres wyszedł jak z buszu normalnie, moze reinstal wina pomoze ale z drugiej strony co on ma do tego. :blee:

loki7777 29.06.2005 17:31

Bez urazy ale tak za***ist****go wykresu jeszcze nie widziałem:)

SEBAW 29.06.2005 17:28

Wina może leżeć od straony nagrywarki, kompa jak i od strony płyty.

Wykonaj:
Wgraj najnowszy firmware do napędu.
Zainstaluj ForceASPI 1.7.
Sprawdź czy masz włączone DMA dla wszystkich napędów.
Wyłącz antywirusy w kompie na czas testu (również inne programy mogą powodować zakłócenia w teście).
Sprawdź płytę w innym kompie, bo może to ona jest winna.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:46.