Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Podlaczenie TV do kompa (https://forum.cdrinfo.pl/f5/podlaczenie-tv-kompa-53794/)

qubeq 28.06.2005 00:18

Podlaczenie TV do kompa

wiec mam wielki wielki problem , chce sobie ogladnac film na tvku 28' a nie mam jak podlaczyc, jakie trzeba programy jakie kable, blagam o pomoc pozdroo

mensir67pl 28.06.2005 00:25

Cytat:

Napisany przez qubeq
wiec mam wielki wielki problem , chce sobie ogladnac film na tvku 28' a nie mam jak podlaczyc, jakie trzeba programy jakie kable, blagam o pomoc pozdroo

masz wogole wyjscie na TV z grafiki to na pocztek - jesli Nvidia

to polecam wlacz klonowanie w WIN + TvTool + kalelek SVHS i dziala

(jesli TV nie posiada IN SVHS polecam EURO-SVHS przejsciowka)

jesli ATI no to ..... nie mam takowej zeby sie pobawiac

smolik 28.06.2005 00:30

No właśnie wypadało by napisać jaką masz karte graficzną bo z fusów to ja wróżył nie będe bo mi nie wychodzi :P

qubeq 28.06.2005 09:38

geForce 5500 125

mensir67pl 28.06.2005 11:09

Cytat:

Napisany przez qubeq
geForce 5500 125

NIC dalej nikt nie wiem podaj konkretnie cala nazwe KARTY model

a jak juz piszesz to czy ma fizycnie wyjscie na sledzu a nie napisales(geForce 5500 125 ) i chyba raczej na koncu mialo byc 128

;)

ro29 28.06.2005 11:09

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez qubeq
geForce 5500 125

Witam !
Niestety - oczekujesz pomocy, a bardzo skąpo dzielisz się informacjami - jak już ktoś napisał, z fusów nie będziemy wróżyć.
Ale ja lubię zawsze pomóc - więc coś napiszę.
Po pierwsze - ten model karty, chyba zawsze ma wyjście TV - OUT - ale dla pewności sprawdź czy obok gniazda gdzie podłączony jest monitor, jest drugie najczęściej okrągłe gniazdo - to właśnie jest wyjście telewizyjne.
Następna kwestia to kabel - potrzebujesz kabla zakończonego z jednej strony taką wtyczką aby pasowała do gniazda w karcie graficznej, oraz dodatkowo do karty dźwiękowej mały Jack, a z drugiej strony albo wtyczką EURO, albo wtykami Cinch - zależy jakie masz gniazdo/gniazda w telewizorze.

Jak to wszystko sprawdzisz i kupisz odpowiedni kabel (sklep elektroniczny, RTV, lub komputerowy ) - to będzie można działać z uruchomieniem.

Powodzenia
ro29

EDIT - jeśli masz w telewizorze gniazdo EURO to potrzebujesz najprawdopodobniej takiego kabla jak na zdjęciu:

Staszek666 28.06.2005 11:28

ja to robie tak na FX5200 + S-Video bo takowe mam w TV i Kompku. Po połączeni ze sobą tym kabelkiem w opcjach Ekranu na zakładce ustawienia pojawia mi się drugi monitor ale zacieniony klikam na jego właściwości pojawia się oocja Dołącz. I na TV wskakuje mi pulpit ale pusty nie sklonowany. Odpalam AllPlayer a wnim jest taka opcja "Full screen na drugim monitorze" i podczas oglądania filmu mam go w TV głos leci z Kompka bo 5.1 głośniczki i mam do tego wolny monitor mozna jeszcze sobie na nim pracować, mankament jest taki ze dzwieki z filmu i użytego programu pokrywają się co rozprasza oglądanie . Ale spkojnie można pisać w Wordzie itp..

qubeq 28.06.2005 18:43

dzieki wszystkim bardzo dalem reputki

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:59.