![]() |
Problem z kolorem (DVD)
Witam wszystkich, mam nastepujacy problem, podczas ogladania DVD strasznie "razi" czerwony kolor, jest go o wiele za duzo, co moze byc przyczyna i jak sobie z tym poradzic ?
thx |
Na wszystkich płytkach?
Sprawdzałeś na stacjonarnym odtwarzaczu, porównywałeś z obrazem na komputerze? |
problem dotyczy tylko DVD na kompie, w stacjonarnych jest ok, reszta kol. na kompie jest ok tylko przy filmach w roznych programach np. powerdvd
|
A co za grafike masz? (Ati, Nvidia)
|
A moze masz ustawione w odtwarzaczu jakosc kolorow: zywy....
|
Mnie sie wydaje że ustawienia karty graficznej są za wysoko ustawione!
|
Cytat:
A tak na serio to Cię niezrozumiałem, chodzi ci o overcloking ?? Ja bym dodał profil kolorów monitora na adobe ja po instalacji photoshopa mam ten profil dostepny, popróbuj z dostepnymi profilami, odpal Nokia monitor test, wątpie zeby problem tkwił w napędzie, a jak odpalasz ten film z dysku to jest ok ?? A i jeszcze jedno w jakich okolicznościach sie to pojawiło ?? Wcześniej miałs dobrze ?? |
wczesniej wszystko bylo ok, nic nie zmienialem, karta to gforce a kolory np w powerdvd ustawione sa na oryginalne nia na "zywy"
|
Cytat:
|
W sterach NVidii masz ustawiony profil kolorów "żywy" :taktak:
Albo jak instalowałeś Photoshopa to podczas instalki profil zostal zmieniony :taktak: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:36. |