![]() |
Zabezpieczenie pliku na CDR?Mozliwe?
WItam!
Jak zabezpieczyc plyte przed skopiowaniem? Czytalem troche ale tyo chyba nie jest zupelnie to o co mi chodzi.Mam divx'a z jakiejs imprezy i chcialbym go nagrac na cd tylko powinno to byc tak zrobione zeby NIE MOZNA go bylo przegrac na dysk z plyty.Z tego co zytalem to programy zabezpieczaja plyty przed robieniem obrazu a pliki da sie kopiowac np. z poziomy eksplorera, a ja tak nie chce.Chcialbym zeby ta moja plytaka z instalkami i innymi podobnymi rzeczami dale sie bez problemu kopiowac na dysk POZA tym jednym katalogiem i plikami w nich zawartymi, moze jasniej: Zeby dalo sie na dysko skopiowac wszystko POZA tymi plikami ktore dostepne bede tylko z plyty.Ludzie dla ktorych ma byc ta plytka raczej nie ma ja zbtniego poejcia o komputerach i obrazow plyty napewno nie bede robic, to zabezpieczenie ma byc z gatunku takich co by sie pliku na pulpit nie dalo przegracUff! Juz jasniej chyba nie umiem.Zastanawiam sie tylko czy da sie to zrobic? Pozdrawiam Wojtek wojtek@motocykle.org |
Jest to mozliwe. Sam zabezpieczalem tak palone filmy divx oraz gierki i uzytki (tam zabezpieczalem najczesciej 1 plik exe). Sluzy do tego program TZCopyprotection dostepny w dziale zabezpieczanie plyt. Dziala na divx'ach bez problemu. Film odtwarza sie poprawnie natomiast nie mozna go skopiowac na dysk ani na inna plyte.
Dobrze jest czasem poczytac cos wiecej niz newsy na stronie glownej. |
Cytat:
|
Krzychoo (08-01-2002 17:48):
Jest to mozliwe. Sam zabezpieczalem tak palone filmy divx oraz gierki i uzytki (tam zabezpieczalem najczesciej 1 plik exe). Sluzy do tego program TZCopyprotection dostepny w dziale zabezpieczanie plyt. Dziala na divx'ach bez problemu. Film odtwarza sie poprawnie natomiast nie mozna go skopiowac na dysk ani na inna plyte. W sumie to masz racje , jednego tylko nie rozumiem, tzn ze trzeba miec juz nagrana plyte zeby ja zabezpieczyc?Sorry za bycmoze moglupie pytanie ale niemam nagrywarki wiec nie wiem. |
Cytat:
jak ktos taka plyte odczyta to daj mi znac dostanie ode mnie specialna nagrode :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:31. |