![]() |
SHOW832S- Padla podczas Flshowania
Niestety podczas wgrywania biosu VSOB padła nagrywarka ,bios jej nie widzi winda oczywiście też MTKFLASH podaje informacje :
Updating....0% ERR: fail to open input file! Próbowałem z w ciśniętym KL EJECT ,z odłączoną nagrywarką od zasilania, portem IDE ,podczas uruchamiania z dyskietki systemowej. Nic to nie daje czyżby wizyta w serwisie (jest po gwarancji) :smutny: |
Próbowałeś wgrywać bios pod DOS'em?
|
Tak, pod dosem wgrywałem firmware i padła
|
Cytat:
A mozesz zdradzic tajemnice dlaczego nie wgrywales po WIN np. VSOB.EXE lub innego .EXE dla win |
Próbowałem wcześniej pod windą programem LTNFlash 1.24 (VSOB.bin) ale nagrywarka nie przyjmowała softu (led mrugał na pomarańczowo-czerwono) a po zakończeniu upgretu system i nero info tool widział ją dalej pod VSOA.
Dlatego zdecydowałem się na Dosa. |
Trochę do dziwne :|
Czasami jakis program nie uzywał przypadkiem kanału IDE? |
Cytat:
Wyszystko oky tylko dlaczego ponawim pytanie nie urochomiles pliku .EXE najprosztszej metody z wersja biosu tylko wystatrowales odrazu z .BIN-em ? :) |
podłącz wszystko tak jak powinno byś sciągnij (albo podaj milka to podeslę)plik 832S.VS0A.stock i odpal go w windozie, u mnie po padnięciu pomogło ;)
|
Cytat:
Dlaczego użylem binów, bo wcześniej robiłem backup firmweru Litka. I tak z rozpędu......... uwaliłem :wsciekly: Czy aby jest to do przywrócenia jeśli bios i winda nie widzi Litka ? Jeśli nie, to pozostaje kupno uwalonej (padnięty laser) i wymiana elektroniki. Pozdrawiam |
nie zrozumieliśmy się musisz mieć ten plik: 832S.VS0A.stock waży ze 1,5 mega, a nie zwykły bios 832S.VS0A !!
832S.VS0A.stock przywraca ustawienia producenta i wtedy możesz zapodać nowszy. U mnie to zadziałało gdy przy wgraniu nowego biosu padło zasilanie.... |
Cytat:
Po południu sprawdzę może zadziała Pozdrawiam |
Cytat:
gregory67@poczta.gazeta.pl :) |
|
Cytat:
Niestety nic nie udało się zrobić :smutny: 832S.VS0A.stock nie znajduje litka i nie wykonuje flashowania ponad to mtkflasher nie jest w stanie z czytać zawartości flasha (rozpoznaje typ i zaczyna czytać od 0 ....100% i ponownie czyta 0...100% , tak w kólko)przez cały czas. na dyskietce plik ma zerową wartość. Jak wcześniej pisałem pod dosem nie można wykonać zapisu firmweru . |
Cytat:
a później odpalony "stock" pod windą też ją widział ? Bo w moim przypadku nie jest wykrywana w ogóle i nie reaguje na klawisz EJECT, a po podłączeniu zasilania nawet led nie zamruga. :pisze: Pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:07. |