![]() |
Partition Magic a brak BIOS-u
Nurtuje mnie następujące zagadnienie...
Chciałbym Partition Magic ver. 7.0 podzielić mojego hadeka na partycje a dokładniej rzecz biorąc podzielić na większą ilość partycji niż mam obecnie. System Win Xp. Procek 3,20 ghz 64 bit. Mówiąc w skrócie nie mam dostępu do BIOS-u (fabryczne ustawienie). Ustawiam w progsie odpowiednie operacje. Komputer się restartuje i odpala na nowo po czym wyskakuje info, iż brak jakiegoś pliku - Partition nie wykonuje operacji tylko uruchamia się Win. Czy ktoś to obszedł? |
Cytat:
|
Cytat:
Mam maleńki problem... nie mam w kompie fdd - w nowych kompach zrezygnowali z poczciwego floppa... z kolei program umożliwia stworzenie tzw. rescue disk tylko na dyskietkach 3,5 cala (jak można w dzisiejszych czasach nie wpaść na pomysł żeby zrobić opcję tworzenia płyty startowej - cd-rom ewenrualnie dvd-rom?). |
to odpal jak masz instalkę Partition Magic-a po d windą i się zrobi jak trzeba
|
a nie lepiej akronisa??
mi partition kiedys posłał w kosmos troszke danych. jak by co to na priva możemy sie dogadać |
partitiona niepolecam na dyskach od 160 giga w górę, często uwala mbr jak są linuxowe partycje...
|
[QUOTE=Death Man]partitiona niepolecam na dyskach od 160 giga w górę, często uwala mbr jak są linuxowe partycje...[/QUOTE]
dobrze powiedziane jak są linuxowe partycje.... a jak nie ma smiało mozna go używać |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:11. |