![]() |
Liteon SOHW-832S i DVD
Witam!
Mam problemik z moja nagrywark±. Zawsze normalnie czytała wszystkie płytki a dzisiaj się okazało że ma problemy z przeczytaniem DVD ale tylko tych w wydaniu gazetowym. Wszystkie tłoczone DVD (pudełkowe) i nagrywane obojętnie czy to film czy dane czyta bez problemu. Nie potrafi rozpoznać płyty DVD z filmem (np. Mi¶, Chłopaki nie płacz±) ale wydanie z gazety np. Claudia i inne ¶mieszne gazety. Po włożeniu płyty mieli laserem co jak±¶ sekunde i wogóle jej nie widzi. Napęd chyba kwalifikuje się do serwisu ale chciałem się upewnić czy kto¶ się spotkał z takim problemem? Pozdrowionka Krzysiek |
było to już wałkowane na forum x razy.
płyty z gazet bywaj± marnej jako¶ci. |
...tak ale to wszystkie płyty gazetowe przestał czytać które kiedy¶ napewno czytał.Rozumiem jedn± dwie ale nagle wszystkie? Zreszt± sprawdzałem na innym czytniku i płyta działała bez problemu...
|
to go do serwisu, że szwankuje i niech daj± nowy palnik.
|
Witam. Miałem to samo. Mój lite-on 832S nie był zły, nagrywał i czytał płytki OK, ale w pewnym momencie przestał czytać tłoczone płytki zał±czane do Linux+DVD. Nie wiedziałem o co chodzi, płytki były OK, chodziły nawet na starym lite-onie LDW 851S. Oddałem go w końcu do serwisu. Dostałem inny egzemplarz 832S - i to samo (( Ponownie oddałem i teraz cieszę się lite-onem 1673S 8 )
|
Ja mam c¶ podobnego nie czyta mi np hawków i innych nagranych przeze mnie nagrywalem ostatnio platinuma 8x dvd+r i mieli aż w końcu pisze że brak płyty po piestnastu razach wkładania płyty w końcu się uspokoił i przeczytał ale tak to jakby płyty nie było albo pusta. Inni bez problemu czytaj± te płyty
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:21. |