Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   nagrywarka HP GWA-4162B LightScribe (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nagrywarka-hp-gwa-4162b-lightscribe-53908/)

juzef 06.09.2005 14:50

kupilem dokladnie tom samom nagrywareczke w vobisie
i sprawuje sie naprwde bardzo dobrze

czy mial ktos moze problem z jej softem do DVD ??
chodzi mi o program WinDVD dorzucony w pudełku
instalator wywala ze nie posiadam napedu HP i
programik niechce sie instalowac

zick 22.07.2005 13:39

ja ostanio podziekowalem dyrekcji pkp
i dostalem list z przeprosinami i uwzglednieniem reklamacji z biura windykacji w Gnieźnie :)

więc analogicznie podziękowania z listem "pochwalnym" do dyrekcji vobis ;)

hajdar 22.07.2005 12:41

a sprobuj, zdziwisz sie pozytywnie.

A tym baranom z Vobis dalbym spokoj jakby ktory powiedzial sorry nie wiem, nie umiem Panu pomoc, a oni maja po prostu w d.. klienta, dlatego sie zastanawiam komu "podziekowac za mila obsluge" ||

zick 22.07.2005 12:29

a tak ku zaspokojeniu własnej ciekawości kupię CD-LS bo do tej pory miałem przyjemność wypalić etykietkę tylko na DVD i faktycznie obraz jest mało kontrastowy po jednokrotnym wypaleniu ( a 3-krotne wypalanie to przesada przy takiej prędkości )

p.s.
odnośnie pomocy w firmie vobis , podzielam Twoją opinię
nie omieszkałem nie wspomnieć o tym podczas konwersacji on-line z serwisem HP

hajdar 22.07.2005 11:51

sie domyslam :)

Wiem gdzie tego szukac (przgladalem juz pare stron i dyskusji), tylko nie moge tego cholerstwa uruchomic u siebie.

Czeka mnie fomat C: D: i E: - bo juz mam dosc burdlu i instalacja wszystkiego na nowo

zick 22.07.2005 11:31

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez hajdar
no jasne, a te plytki co wypalilem to niby za pomoca latarki ;)
ech, w tym co dostalem z nagrywarka Roxio wszystko dziala, tylko jakos mi nie pasi ten edytor i chcialem zobaczyc jak Nero

nie, no żartowałem :)

hajdar 22.07.2005 11:27

no jasne, a te plytki co wypalilem to niby za pomoca latarki ;)
ech, w tym co dostalem z nagrywarka Roxio wszystko dziala, tylko jakos mi nie pasi ten edytor i chcialem zobaczyc jak Nero

zick 22.07.2005 11:22

no to może twój palnik z tym FW nie obsługuje LS :wow:

hajdar 22.07.2005 11:00

a w zasadzie to mam chyba nowszy 1.4.31.1

stad
http://www.lightscribe.com/user/support.aspx

hajdar 22.07.2005 10:50

kurcze znowu cos spie... mam wgrany i w Nero nic nie mam :( mam Nero 6.6.0.15a -uaktualnilem), a Nero ponoc obsluguje od wersji 6.6.0.6 :) oficyjalnie od 6.6.0.8

zick 22.07.2005 10:36

Cytat:

Napisany przez hajdar
Jak wgrac modul LS do Nero -help.
Pozdr

ten temat już był poruszony...

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/g...tem=pv-28739-7

po zaistalowaniu LS engine w Nero pojawia się opcja drukuj etykietę LightScribe
( nero obsługuje LS dopiero od wersji 6.6.0.14 )

hajdar 22.07.2005 10:23

Ten to ja juz mam sciagniety, tylko boje sie go odpalic coby nie usmiercic nagrywarki.
Moj angielski jest sredni, a nigdy tego nie robilem.
Mam nadzieje ze Ci z HP sa porzadni, bo wlasnie opier... mailowo dzial pomoc w Vobis, za chamskie olanie mojej osoby zarowno przez sprzedawcow jak i pomoc na imail.

Daj znac jak dostaniesz jakas odpowiedz od HP.
Z moich doswiadczen:
Plyty CD i DVD sa zupelnie rozne (wprawdzie warstwa LS moze i jest ta sama), ale na DVD pokryta dodatkowa warstwa, co powoduje znaczne pogorszeniw efektu wizualnego (potwierdzone przez Sławek Białoboki
CDRlab.pl | Conrexx Technology B.V. )
Potrojne wypalenie pomaga, ale dopiero wtedy porownac to mozna do jednokrotnego wypalenia CD.

Jak wgrac modul LS do Nero -help.

Pozdr

zick 22.07.2005 10:08

Cytat:

Napisany przez hajdar
Teraz jestem w pracy wiec nie mam szans sie przyjrzec, a potem jade na weekend, wiec posprawdzam i odpisze w poniedzialek, ale to co wiem teraz to:
Kupione w Vobis (299,-) duze kartonowe szare pudelko, to samo oprogramowanie, te same plytki testowe, Model GWA-4162B- firmowane przez HP (robione przez LG-tego nie ma nigdzie napisane), wersja FW 1.07 to odczyt z Nero Info (ale sprawdze raz jeszcze, bo moze odczytalem dla starej nagrywarki CD, tez LG-choc watpie), wyprodukowana w marzec 2005.
To na bank ten sam sprzet.
Jak uaktualnic FW? i czy jest sens? czy producent (czyli HP) nie powinien napisac co nowy FW wnosi?

jesli chodzi firmware E1.93 to changelog jest TU

natomiast czekam na e-malie od HP ( serwisanci HP to porządni ludzie )
odnośnie udostępnienia najnowszego FW 8 )

mam nadzeję że w przyszłym tygodniu sprawa się wyjaśni

hajdar 22.07.2005 09:58

Teraz jestem w pracy wiec nie mam szans sie przyjrzec, a potem jade na weekend, wiec posprawdzam i odpisze w poniedzialek, ale to co wiem teraz to:
Kupione w Vobis (299,-) duze kartonowe szare pudelko, to samo oprogramowanie, te same plytki testowe, Model GWA-4162B- firmowane przez HP (robione przez LG-tego nie ma nigdzie napisane), wersja FW 1.07 to odczyt z Nero Info (ale sprawdze raz jeszcze, bo moze odczytalem dla starej nagrywarki CD, tez LG-choc watpie), wyprodukowana w marzec 2005.
To na bank ten sam sprzet.
Jak uaktualnic FW? i czy jest sens? czy producent (czyli HP) nie powinien napisac co nowy FW wnosi?

zick 22.07.2005 09:00

nie czytasz dokładnie :)

ja mam firmware E283

czy twoj palnik jest napewno identyczny z moim ?
przejrzyj wszyystko jeszcze raz ( cały temat ) , fotki opisy itd.. , może moja nagrywara to zupełnie inny sprzęt niż Twoja.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:30.