![]() |
bios nagrywarki is bed
prosze o pomoc i wyjasnienie sytuacji ,wiem iz mam mozliwosc zgloszenia sie do serwisu LG i wymienienia całej elektroniki ngrywary LG CED-8041B, dostłem ta nagryware ze złym biosem,tzn.pdczas wgrywania stał sie Zong...i teraz nagrywara niedziała...wiem chociaż nie sprawdzałem iz mozna by było podpiąć pod kabel tak sama cdrw i przed flasowaniem zamienić kabel,ale czy jest jakis program lub cos w tym stylu..prosze o szybka pomoc
|
Co za glupoty wypisujesz.
Jeszcze sie nie spotkalem, zeby ktos przy kupnie dostal nagrywarke ze zlym biosem , a na dodatek do samodzielnego wgrania. Wal do serwisu, i modl sie zeby ci przyjeli(podobno przyjmuja). A zonga to bedziesz mial jak ci nie przyjmal i na drugi raz radze ci zebys sie nie bawil w takie rzeczy skoro nie potrafisz. Pozdro |
oj stry chyba mnie zle zrozumiałes nagryware dostalem zadarmo ...bo nigdy w zyciu nie kupilbym nagrywarki przedpotopwej jaka jest ten model, a nadodatek ze zle zfleszowanym biosem....wiem ze padlo podczas fleszowania....nie chodzi mi o zadej ***any serwis bo tam nawet dziecko moze cos wskurac i zaplacic zdzierusom mamone...mi chodzi o kakretne pytanie od fachowca a nie od leszczykow...sorki ze to tak brzmi ale mam konkretne pytanie i szukam konkretnej odpowiedzi......
|
Znowu ***isz bzdury.
Chcesz uzyskac pytanie od fachowcow? Chyba odpowiedz. Poza tym sie w****ilem czytajac twoj post i chociaz znam odpowiedz to nie zamierzam ci odpowiadac. Moze ktos inny ci odpowie bo nie ja. |
oj stary...gały mi wyskoczyły jak przeczytałem wiadomość,pytanie jest banelne a Ty nawet nie możesz na nie prosto odpowiedzieć.....no cóż
|
Jeden i drugi to ******. W jakim ja kraju żyję !!! Gdzie życzliwość. Dajcie sobie po buzi i spokuj dzieciaki !!!
|
Nerwy mnie biora jak widze takich zasrancow sam sobie daj buzi geju.
A co do ciebie Pt@siek jak pytanie jest banalne to po co sie pytasz. Chcesz mnie podpuscic? Nic z tego. |
w sumie może ...a może wymiana informacji.....
|
siema weron jeszcze tu bywasz ...bo zniknołes jak bin laden..w awganistanie....ale do rzeczy słyszałem ze mozna rozwiazać ten problem metoda dwóch takich samych nagrywarek, ale to odpada bo szukalem takiej juz sporo czsu...nastepnie aby nalutowac na wierzch starego biosu nowy i wgrac...ale to tez ZONG bo niestety nie jestem majster z kasprzaka...tak wiec czy jest metoda wyczyszczenia flasu,bo w sumie mi sie zdaje ze nie w koncu nie wiedzi jej bios płyty tak wiec do czego sie odwoała...wiec jak mozesz to pmórz bo mam kupe rzeczy do nagrana,a szukanie tego w necie chyba nie ma sensu jesli taki program nie istnieje.....
|
Czesc.
Ja wlasnie tez mam taki problem z lg 8080b i nie wiem jak to zrobic aby znowu nagrywarka dzialala. wiem o tym podlaczaniu pod inna, ale nie jestem pewien czy cos to pomoze. Mam kumpla ktory ma taka jak ja ale jak jeszcze sie uszkodzi to bede musial placic. Jak bys wiedzial ze takim sposobem da sie to zrobic to odpisz. Albo jak wkoncu znajdziesz jakis inny sposob to tez daj znac. Please.... |
....luz luz stary można podłączyć i można sprawdzić ,e sumie nie wiem czy to zadziała ale taka metoda jest chyba w tym wypadku najszybsza,ale ja poszokuje jakiejś innej....jak wspomniałem wczesniej..ale chyba mi się zdaje ze nie ma takiej opcji....
|
Właśnie sprawdzałem i nie da rady naprawić takim sposobem. Kumpla nagrywarka nie popsuła się :)
Oddałem swoją do serwisu i czekam. Powiedzieli mi koło 100zł.:((((((((((((((( |
Cytat:
Odpuść sobie z takimi tekstami do ludzi. Gościu jest zielony i spieprzył sprzęt, ale jak nie chcesz doradzić to nie klnij na forum i nie wyzywaj gościa. Poprostu go olej jak nie chcesz odpowiadać!!! Narazzzzka |
Siemasz Pt@siek to jest wlasnie ten sposob dwie nagrywarki( w warunkach domowych oczywiscie).
Inna to serwis( moze jest jeszcze jakas ale nie slyszalem o niej). W lutowanie to sie nie baw bo jeszcze jej sie pogorszy. Hehe. Trzymaj sie. Teraz do henkaGD. Czy wiesz, ze w Polsce jest demokracja? Pewnie nie. A po drugie to zes sie obudzil miesiac po mojej wypowiedzi cos piszesz. Prawdopodobnie jest to spowodowane, ze chciales cos napisac, a nie wiedziales nic innego. Hehe(bez obrazy wyluzuj strozu moralnosci) |
luz...luz panowie....moze jestem lamerem ale ucze sie najczesciej sam wiec takie zycie..,niestety jesli nie wiem henku czy operacja sie powiedzie przy fleshowaniu np. to sie do tego nie zabieram bo nie stac mnie sinciu zeby sprzed dawac do serwisu...wiec sie mozna henku domyslec iz sprzed znalazlem na przyklad...a wiem ze nagrywa,w sumie cos tam kazdy wie.....i juz mi sie nad tym tematem rozczulac nie bede...a teraz do werona dzieki bardzo..za pomoc mylalem iz jest jakis smieszny program do odnawiania biosu,no ale jak nie mam to ZONG...no ale chyba wroce tradycyjnie do poszukiwania wsrod znajomych takiego typu wypalary....hbo to jedyny sposob na dotarcie to slotow sprzetu...ale dzieki jeszcze raz z gory....
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:49. |