![]() |
prędkość nagrywania w Nero 6.3.1.26
Chcę nagrywać płyty audio. Kupuję płyty "up to 52x" albo "for music use". chciałbym nagrywac z prędkością 1x lub 2x, bo mam stary odtwarzacz CD (z 1993 r.) i nie czyta mi juz niektórych płyt, nagranych z prędkością 4x. Tymczasem... Nero pozwala tylko na obniżenie prędkości do 4x. Czy to "wina" programu, czy jednak płyty nie mają prędkości 1x i 2x. jeśli tak... jakie płyty kupować, żeby taką prędkość osiągnąć. Proszę w razie czego o szczegółowe dane.
Używam wersji OEM, może to jest wyjaśnieniem problemu? z góry dzięki |
To nie wina programu tylko nagrywarki, ktora nie pozwala nagrywac z mniejsza predkoscia niz x4.
|
Cytat:
Jeśli nie tędy droga, jeśli jest inne wyjście, dajcie znać. Podobno CloneCD daje szansę wypalania wolniej. Dzięki z góry za odpowiedź. |
Jedyne wyjście to kup sobie starą nagrywarke maks 16x dla CD-R
|
Cytat:
Clone oszukuje. Nawet jak wybierzesz predkosc 1 albo 2x to on i tak dostosuje predkosc do nagrywarki, co oznacza w Twoim przypadku predkosc 4x. Jedyne wyjscie. Pozostawic nagrywarke w domu. nagrywac z redkoscia 4x na dobrych plytkach. PS. i tak dla checy isc do tego sklepu i powiedzuiec dwa slowa tym kompetentnym osobom. |
Witam
Tez mam te nagrywarke. Plyty nagrawac z bardzo wolnym zapisem mozesz dzieki programowi exact audio copy. Sprawdz. Pozdrawiam Adach |
wypalać 1 - 2x ???
może 0.5x :bicz: czemu to ma służyć, bo na pewno nie poprawie jakości. jeśli chce się coś naprawdę wolno wypalić, bo np. konsola tak lubi to 8 lub 12x jest jak w sam raz. płytki cd-r złej jakości trafiają się niezwykle rzadko, więc nie widzę problemu (za .45 groszy/szt. są naprawdę dobre płyty) |
ograniczenie sprzętowe, nic nie zrobisz
nagraj z prędkością 8-12x, powinno być ok |
Cytat:
Tylko, że ja naprawdę mam na razie stary sprzęt audio, który 8x lub 12x pewnie już nie przeczyta (skoro ma często problemy przy 4x). Chyba rzeczywiście pozostaje CD-RW sprzed 3-4 lat i max 16x. W każdym razie dzięki za rady. |
Watpie zebys gdzies kupil nagryware sprzed 3-4 lat w pelni sprawna, przypuszczam ze bedzie miec klopoty z zapisem nowych plytek, a konkretnie z kalibracja lasera. Tak wiec mozesz trafic z deszczu pod rynne.
Radzilbym ci raczej poprobowac roznych plytek, czesto daje sie znalezc takie ktore stare sprzety audio czytaja. Niekoniecznie musza to byc z tych drogich firmowych, ale jednak najczesciej tak jest. Co do predkosci palenia to z przedzialu 4-16x powinno cos zadzialac. |
Albo kup nowy cd-player, lub z Niemiec z wystawki sklepowej. Nie powinno byc znowu az tak drogo, moze wyjsc tyle co uzywany cd-rw z przesylka, albo minimalnie wiecej
|
Napisales "pewnie nie przeczyta" Przy predkosci x4 bedzie wiecej bledow niz prz np 12x albo 16 x. Sprobuj, stracisz najwyzej jedna plytke
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:33. |