![]() |
DVD9 - czy to jest normane?
Ilość załączników: 1
Hm... mam kolejne pytanie (na które pewnie znowu nikt nie odpowie, jak na większość). Ale do rzeczy:
Czy to jest normalne zjawisko, że cała DL wygląda jakby ... ... hmm... nie wiem nawet jak to określić (nawet na zdjęciu ciężko to uchwycić). |
nie wiem co to za sztorm na tej płycie???
obejrzałem kilka płyt z filmami (tłoki dl) i zobaczyłem różne ciekawe niedoróbki, ale nic takiego. może to urok płyt do pleyaka2??? |
Właśnie nie wiem, cała płyta jest tym pokryta. To jest jedyny DL jaki na oczy widziałem... Może jest to typowe dla tych płyt (ps2)... ...
|
Mi to wygląda na interferencje światła na granicy dwóch warstw światłoczułych - pewnie taka specyfika tych płyt- tyle co mi przychodzi do głowy
|
Kiedyś kupiłem gre Harego potera cos tam... i było to samo :) nie mam pojęcia czym to jest spowodowane..:D ale widocznie musi tak być...
;] dodam ze była to zwykła płytka CD.. |
Cytat:
|
@Berion to normalne przy DL :) niemasz sie czym martwic :)
|
Cytat:
tak to był orginał :D |
Oryginalne plyty DL, sa klejone z 3 warstw.
To jest efekt nakladania sie warstw na siebie (to tak prostacko wyjasniam, ale sens jest zachowany :D ) i jest to normalne w plytach klejonych. W plytach nagrywanych DL, niekiedy wychodza jeszcze smieszniejsze efekty, szczegolnie przy przechodzeniu lasera z warstwy na warstwe. Widzialem juz w takim miejscu "warkoczyki" :D |
Cytat:
mam sporo tłoków dl i wypożyczam też po kilka filmów na tydzień i nigdy niczego takiego nie widziałem. może to sprawa oświetlenia? ;) |
@ed hunter
U mnie jest to widoczne przy dziennym świetle. Na zdjęciu ciężko to uchwycić, tym bardziej pod lampą (wieczór był). Ale skoro piszecie, że to jest normalne zjawisko to trochę mi ulżyło. W końcu "dwa koła" nie leżą na ulicy :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:53. |