![]() |
Krótkie pytanie AVI ----> format DVD
Witam :)
Mam kilka filmów w formacie AVI i mpg. Do ich przerobienia użyłem NERO VISSION EXPRESS. Wszystko fajnie ale jak tworzyłem menu główne to zauważyłem że napisy pod poszczególnymi rozdziałami są za małe. W NERO VE nie znalazłem możliwości zmiany ich wielkości. W związku z tym mam pytanie: ??? 1. Jaki inny program podobny do Nero VE polecicie do zrzucania AVI na format DVD. Tylko aby był w miarę prosty i przejrzysty. ??? 2. I jeszcze coś. Nie mam odtwarzacza stacjonarnego w domu (narazie) ale jak odtworzyłem film pod Nero Show Time pojawiło mi się menu główne. Następnie włączam jakiś kawałek filmu - jest ok. I dochodzimy do kolejnego problemu. Jak biorę STOP to mam czarny ekran a chciałbym by pojawiało mi się MENU główne. Co robię nie tak???? Czy na odtwarzaczu stacjonarnym będzie można szybko i sprawnie wywyołać MENU? ??? Dzięki :) |
Możesz przerobić menu w sposób opisany TU
Naciśnięcie STOP w odtwarzaczu zatrzymuje go, więc zabaczysz czarną planszę (no, ewentualnie Jacket picture). Menu w odtwarzaczach stacjonarnych wywoływane jest osobnym przyciskiem. |
AVI na DVD dobrze przerabia program DVD Movie Factory. Ten program ma wiele innych jeszcze funkcji (102 MB). Jest po angielsku, ale łatwy w obsłudze. Powodzenia! Pozdro!!! :)
|
Wejdź w opcje NVExpress sa na dole jako dodatki albo w menu jak podpisujesz jest opcja czcionki i tam zmieniasz i kolor i wielkość i czcionke napisu pod damym rozdziałem!!!
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:06. |