![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli chcesz aby płyta sama startowała i otwierała się w programie napisanym przez Ziele musisz napisać taki *.inf [autorun] OPEN=info.exe Wówczas po włożeniu płyty do napędu (o ile nie masz wyłączonej opcji autorun) od razu uruchomi się info.exe (no chyba, że zmienisz mu nazwę na inną, pamietaj aby taką napisać w *.inf. Np. Zdzisław.exe). Zamiast pliku "nazwa.rozrzeżenie" (w kreatorze) możesz też podać ścieżkę np. C:\ Wtedy po kliknięciu ok otworzy Ci się katalog. Nie zrobisz tak by otworzyło Ci się menu z wyborem programów itp, ponieważ nie przewidział takiej możliwości Ziele. ================================== Nie źle ;) Jeszcze nie pisałem tutoriala dla tak małego progsa :D |
a w tym programie jakie źrodło ??
poprostu nazwa filmu.avi tak?? a mam np płtke DVD i 4 gry w kazdym folderze setup jak zrobic autorun by wyskoczyło moje okinko z 4 okinkami i mgłbym wybrac jaka gre chce zainstalowac?? |
Cytat:
Wkładasz płytę do napędu. "autoranuje się" ten komunikat, klikasz ok. i włącza się film. |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
@Ziele
Dzięki za super progsa. Gdybyś miał jeszcze ochotę się trochę tym pobawić byłbym rad. Mianowicie: - Mógłbyś dodać do programu opcję wyboru ikony? [nazwa.ico] - Mógłbyś dodać opcję dzięki której można by jakiegoś *.midi z tym zintegrować? PS: Fajne NFOsy wychodzą :) |
hmm nie da sie zrobić komunikatu z inną ikonką... przynajmniej narazie tego nie potrafie. Spróbuje zrobić to na dialogach ale to juz nie dziś.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
open=nazwa.exe icon=nazwa.ico (opcjonalnie) |
Cytat:
Cytat:
|
a mi chodzi o coś takiego ze włacze film i wyskoczy komumikat ze to moje albo wlacze gre i wyskoczy napis jakis tam da sie tak??
a jak zroibc wlasny autorun?? |
najprościej dopisac się do run'a w rejestrze
|
ze wbylbym dany komunikat a on by sie wlaczylo danej godzinie a jak zrobic wlasny autostart??
|
Z ikonkami bedzie problem bo to komunikat systemowy. Do wyboru jest pytajnik, wykrzyknik, krzyżyk albo nic. Dodanie ikonki do programu to nie problem. Zobacze moze da sie to jakoś programowo obejść. Jak sie nie bedzie dało to trzeba to robić na formach ale program urośnie pare razy albo zrobić na dialogach. Program nie urośnie ale będzie duzo kombinowania w winapi bo delphi raczej nie robiono pod dialogi.
@Burak_PL nie rozumiem w jaki sposób by to miało działać. Żeby o danej godzinie coś zrobić program musiałby działać nonstop. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:41. |