Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   BITSETTING - co to jest ? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/bitsetting-co-jest-54059/)

bARTko 06.07.2005 20:51

BITSETTING - co to jest ?

Hej!

Przepraszam - jeśli jest to BARDZO lajkonikowate pytanie, ale przeszukując fora za wyjaśnieniem pojęcia "bitsetting" trafiam tylko na posty, gdzie to słowo zostało użyte - a nie wyjaśnione. A więc - jeśli ktoś jest bardziej oświecony ode mnie - proszę o wytłumaczenie.

POzdrawiam
bARTko

pops 06.07.2005 20:54

ehh...
http://www.cdrinfo.pl/software/slown...?ID=4151121106

namor 06.07.2005 20:59

Cytat:

Napisany przez bARTko
(...) przeszukując fora za wyjaśnieniem pojęcia "bitsetting" trafiam tylko na posty, gdzie to słowo zostało użyte - a nie wyjaśnione(...)

coś słabo szukałeś
zobacz :
BITSETTING

a poza tym istnieje jeszcze to: GOOGLE

boofi 07.07.2005 03:24

:/
się ludziom nie chce nawet gogla włączyć , albo poszukać w słowniku na stronie

zorg 07.07.2005 03:52

to jest takie cos , co oszukuje naped mowiac mu ze to jest tloczona plytka (dvd-rom)zamiast dvd+r.
tak obrazowo mowiac. :piwo:

pitates 11.07.2005 20:49

Pytanie

Przepraszam że tutaj ale mam takie jedno pytanie jakim programem ustawic Bit setting w nagrywarce dvd nec 3540a bo mnie jusz trafia bardzo dziekuje za pomoc ewentualnie za linka do takiego programu
Pozdrowienia i przepraszam jesli już to było

karel48 11.07.2005 21:57

Cytat:

Napisany przez bARTko
Hej!

Przepraszam - jeśli jest to BARDZO lajkonikowate pytanie, ale przeszukując fora za wyjaśnieniem pojęcia "bitsetting" trafiam tylko na posty, gdzie to słowo zostało użyte - a nie wyjaśnione. A więc - jeśli ktoś jest bardziej oświecony ode mnie - proszę o wytłumaczenie.

POzdrawiam
bARTko

Wypraszam sobie takie stwierdzenia - pochodzę z Krakowa i kolega wyrażnie sugeruje że jestem jak wszyscy lajkonicy bądź to prostakiem bądź to skomplikowanym człowiekiem (do końca nie wiem co kolega miał na myśli) jednak obydwa skojarzenia są dla mnie obraźliwe.Myślę że inni ziomkowie z grodu Kraka też się ze mną zgodzą. ((
Oczekuję wyjaśnień na piśmie, następnie podejmę dalsze kroki. :bicz:

;)

zorg 12.07.2005 05:26

pitates

Ilość załączników: 1
a nie mozesz tego(dvd-rom) ustawic w Nero ? :pisze:

Conti 13.07.2005 09:59

Kurne, koledzy, skąd macie w nero zakładke zmiany bitsettingu ????
Miałem litka 812 teraz 1693, kilka wersji nero 6.x i we właśiwościach nagrywarki ani razu nie było zakładki z możliwością zmiany. ???
Kiedyś na forum były wskazówki jak to zrobić, ale nie zadziałało :( .

mensir67pl 13.07.2005 10:41

na prozno Ci szukac nie ma tego moze litek malo zapalcil AHEAD ze by to zimplantowala w NERO ;)

zick 18.07.2005 14:02

u mnie wygląda to tak jak na obrazku
px-716a zmienia automatycznie
a gwa4162b pomimo, ze nero nie wyswietla opcji, robi to tak samo jak plextor

mgit 18.07.2005 14:12

Book Type można też ustawić tak :)

madmax2 18.07.2005 23:46

Cytat:

Napisany przez pitates
Przepraszam że tutaj ale mam takie jedno pytanie jakim programem ustawic Bit setting w nagrywarce dvd nec 3540a bo mnie jusz trafia bardzo dziekuje za pomoc ewentualnie za linka do takiego programu
Pozdrowienia i przepraszam jesli już to było

Ten model NEC-a na standardowym biosie ma ustawiony autobitsetting dla płyt DVD+DL.
Nie jest możliwe ustawienie bt dla DVD+R i DVD+RW. Jest już dostepny zmodyfikowany bios, który to umożliwa (poszukaj na forum ktoś ostatni dawał link do niego), jednak NEC ma na tyle dobrą jakość zapisu DVD+R, że chyba nie jest to tak koniecznie potrzebne.
Przynajmniej w moim wypadku.
Pozdrawiam.

mensir67pl 19.07.2005 00:18

Cytat:

Napisany przez madmax2
, jednak NEC ma na tyle dobrą jakość zapisu DVD+R, że chyba nie jest to tak koniecznie potrzebne.
Przynajmniej w moim wypadku.
Pozdrawiam.

Ale bit mie ma nic wspolnego z jakoscia zapisu - jest potrzebne bo niektore odtwarzacze stacjonarne nie trawia dvd+r ale po zmianie na DVD-ROM jest oki .

POZdrawiam :piwo:

madmax2 19.07.2005 00:32

A fakt o tym nie wspomniałem. Chodziło mi o to, że z moich doświadczeń z np. bardzo wymagającym stacjonarnym LG DT 585 NY, który czyta mało co - wynika, że płytki nagrywane na NEC-u bez "BT" łyka bez problemu.
Ale, jezeli chodzi o stars e stacjonarki to ta funkcja jest rzeczywiscie przydatna.
Pozdrawiam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:01.