![]() |
BITSETTING - co to jest ?
Hej!
Przepraszam - jeśli jest to BARDZO lajkonikowate pytanie, ale przeszukując fora za wyjaśnieniem pojęcia "bitsetting" trafiam tylko na posty, gdzie to słowo zostało użyte - a nie wyjaśnione. A więc - jeśli ktoś jest bardziej oświecony ode mnie - proszę o wytłumaczenie. POzdrawiam bARTko |
|
Cytat:
zobacz : BITSETTING a poza tym istnieje jeszcze to: GOOGLE |
:/
się ludziom nie chce nawet gogla włączyć , albo poszukać w słowniku na stronie |
to jest takie cos , co oszukuje naped mowiac mu ze to jest tloczona plytka (dvd-rom)zamiast dvd+r.
tak obrazowo mowiac. :piwo: |
Pytanie
Przepraszam że tutaj ale mam takie jedno pytanie jakim programem ustawic Bit setting w nagrywarce dvd nec 3540a bo mnie jusz trafia bardzo dziekuje za pomoc ewentualnie za linka do takiego programu
Pozdrowienia i przepraszam jesli już to było |
Cytat:
Oczekuję wyjaśnień na piśmie, następnie podejmę dalsze kroki. :bicz: ;) |
pitates
Ilość załączników: 1
a nie mozesz tego(dvd-rom) ustawic w Nero ? :pisze:
|
Kurne, koledzy, skąd macie w nero zakładke zmiany bitsettingu ????
Miałem litka 812 teraz 1693, kilka wersji nero 6.x i we właśiwościach nagrywarki ani razu nie było zakładki z możliwością zmiany. ??? Kiedyś na forum były wskazówki jak to zrobić, ale nie zadziałało :( . |
na prozno Ci szukac nie ma tego moze litek malo zapalcil AHEAD ze by to zimplantowala w NERO ;)
|
u mnie wygląda to tak jak na obrazku
px-716a zmienia automatycznie a gwa4162b pomimo, ze nero nie wyswietla opcji, robi to tak samo jak plextor |
Book Type można też ustawić tak :)
|
Cytat:
Nie jest możliwe ustawienie bt dla DVD+R i DVD+RW. Jest już dostepny zmodyfikowany bios, który to umożliwa (poszukaj na forum ktoś ostatni dawał link do niego), jednak NEC ma na tyle dobrą jakość zapisu DVD+R, że chyba nie jest to tak koniecznie potrzebne. Przynajmniej w moim wypadku. Pozdrawiam. |
Cytat:
POZdrawiam :piwo: |
A fakt o tym nie wspomniałem. Chodziło mi o to, że z moich doświadczeń z np. bardzo wymagającym stacjonarnym LG DT 585 NY, który czyta mało co - wynika, że płytki nagrywane na NEC-u bez "BT" łyka bez problemu.
Ale, jezeli chodzi o stars e stacjonarki to ta funkcja jest rzeczywiscie przydatna. Pozdrawiam. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:01. |