![]() |
Pomocy!! nagrywarka nie chce czytać płyt...
Witam.
Otóż moja nagrywarka CD/DVD nie chce za bardzo czytac płyt... ...nagrywałem kilka razy overburningiem i od tamtej pory nie czyta mi płyt CD R a od czas do czasu czyta tylko płyty DVD, nagrać sie nic nie da, a kiedy włoże płyte to strasznie napęd skrzeczy i wydaje dziwne dźwięki.... Nie odtwarza mi praktycznie żadnych płyt ktore włoże do CD do dstcji F Pomóżcie jak się da :)... |
Jeśli jest na gwaracji to ją zareklamuj , jeśli nie jest na gwarancji to ją rozkręć i sprubuj przeczyścić optyke.
|
Cytat:
Nie napisałeś głąbie co za napęd i wiele innych drobiazgów ! Czy ty myślisz że tutaj wszyscy znają co masz ? Co do skrzeczeń to mamusi opowiedz: zrozumi i przytuli. :glaszcze: A napęd :F to dopiero info ! :nie: Gratulacje ! Napisz coś z sensem, proszę ! |
ok
nie mam pudełek od nagrywarki itp... na karcie podzespołów widnieje: Napęd CD-REC , Samsung 16x DVD-REC, na fakturze widnieje : DVD-REC Samsung 16X TS-H552 OEM, a w kompie jest : TSSTcorp CD/DVDW TS-H552B. nie znam sie za bardzo ale co niektórzy nie muszą być niemili, a głąbów to w rodzinie szukać :niepow: :P |
1.Taka reakcja sprzętu może być spowodowana niską jakością nośnika - konieczność aktualizacji firmware lub patrz punkty poniżej.
2. Jeśli sprzęt nie jest na gwarancji to konieczne jest ustawienie głowic czytajacych, nie jest to skąplikowana operacja - wystarczy sanki z głowicą czytająca przestawić w położenie środkowe a najlepiej skrajne zewnętrzne. Zjawisko to może wystąpić przy zapisie płyt w trybie nadgrywania (overburning) 3. W przypadku gwarancji najlepiej oddać do serwisu - może wymienią na nowszy model. |
Czołgista troche za ostro. Ale to moje zdanie.
Zdaje mi się, że niestety ale pozostaje serwis. Nie otwieraj tylko napędu. Zapakuj w karton i zanieś do sklepu. Nie mów że nagrywałeś z overburningiem. Udaj kogoś kto nie zna się na nagrywaniu. Powiedź, że nie działa i już. |
ok dzięki za rady ;) dam do serwisu - ale jak swtwierdza ze uszkodzenie sprzetu nastapilo z winy uzytkownika to wtedy poprobuje przestawić głowice ;)
jeszcze raz dzięki ;) |
sprawdż jeszcze na innym kompie przed oddaniem do serwisu.
|
Cytat:
Ale przeprosiłem :) I może przeprosiny zostaną przyjęte . |
No i zapanowała rodzinna atmosfera :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:50. |