![]() |
Czemu napęd nie chce czytać płyt CD-RW??
Mam pytanie co może powodowac że mój napęd [LG 52X max] nie czyta płyt CD-RW ??
Formatowąłem dysk twardy ale wątpie że może to być z tym związane chodż przed formatem czytał płytki teraz nie chce !! Aha zwykłe płyty CD-R czyta bez prblemowo !! Czy może ktoś pomóc?? :\ |
A jakiej marki plyt nie czyta ?
|
To jakiej firmy to chyba nie jest tak bardzo ważne ale jak się pytasz to próbowąłem na: LG, LITEON, EXPERANZA i VERBATIM :/
|
a czy to nie model xxx22b? Jesli tak, to juz on tak ma i mozesz oddac go na zlom
|
W taki razie twoj naped przeszedl bardzo wczesnie na emeruturke, ewentualnie zaaktualizuj nowy bios jesli jest moze to pomoze
|
ehh za ostrzy jesteście napęd przeszedł na emeryturkę taa??? a czemu czyta zwykłe płyty ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Widzę, że chyba nikt nie udzielił odpowiedzi, która mi się nasuwa i która jest chyba prawdopodobna. Otóż według mnie (opinia chociażby z Forum, ale nie tylko), jednym z objawów zużywania się napędu, a konkretniej lasera, jest fakt, że przestaje on czytać płyty CDRW, a czyta bezproblemowo płyty CDR i CD. Po prostu do odczytu CDRW potrzebna jest większa moc lub coś w tym stulu - dokładnie już w tej chwili nie pamiętam - jest to na pewno związane z budową płyt wielokrotnego zapisu CDRW. Pozdrawiam ro29 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:23. |