![]() |
Nie kupujcie Dysan CD-RW ULTRA SPEED 24x
Jak w tytule. Skusiła mnie prędkość: 16-24x. Szkoda pieniędzy. To płyty jednorazowego zapisu. Po skasowaniu powtórny zapis na ogół jest błędny, nie do odczytu. Z paczki 5 płyt po krótkim czasie 3 szt. nie nadają się do użytku. Formatowane różnymi programami i na kilku nagrywarkach łącznie z DVD. Powtarzam raz jeszcze: NIE KUPUJCIE!!!
|
W całości się zgadzam, też miałem taką płytę. Działała 3 miesiące (( , mam jeszcze z 5 innych które mają ok. 3 lat i te działają bardzo dobrze do dzisiaj.
|
praktycznie nie używam płyt CD-RW bo po co ;), ale dzięki za przestrogę.
|
a myślałem, że już każde dziecko te większe i te mniejsze wie, że jeśli CD-RW to tylko Verbatim :)
|
Roger that :)
|
Cytat:
A poza tym jest jeszcze PLATINUM!!!!! Pod warunkiem, że są produktem RICOHA. |
Cytat:
|
Cytat:
|
A ja się zastanawiałem co tymi DYSAN-ami jest nie tak. Dostałem dwie płytki jako gratisy. Teraz wiem dlaczego je dali.
Pozdrowienia Salem |
ja kiedyś kupiłem z ciekawości i chytrości kilka DATEXów CD-RW no i muszę przyznać, że faktycznie były to płyty wieloktotnego zapisu, dokładnie trzykrotnego ^_^
|
Cytat:
|
Akoss 12X wymiata u mnie od dwóch lat :)
Philips 12X od pół roku :) wiec... polecam z 24X wiem ze trzeba uwazac |
Zgadzam się! Skusiła mnie cena(3 zł, jakoś w marcu br.), kupiłem. Nagrałem ze 3 razy i padła (napęd ASUS CRW-5232AX 1.00). Szkoda, bo taki ładny nadruk :)
Również nie polecam DVD+RW 4x PLATINUM. Niedawo zdarzyło się z nią coś, co mnie szczerze zdziwiwło (a płyt RW używam sporo i od długiego czasu) - cciałem ją skasować całkowicie Nerem 6 ileśtam. Normalnie kasowania trwa około 16-17 mint. Tym razem trwało ponad 24 a po wyjęciu z napędu nagrywalna powierzchnia płyty była pokryta jakimiś cienymi plamkami, przebarwieniami, no i oczywiście poszła do śmieci. Napęd: ASUS DRW-1608p 1.40 __________________________________________________ ____________ Cytat:
|
Cytat:
Advanced SERL+ CD-RW 32X Ultra -Speed CD_RW 24 X |
Testowałem tego dysana CDRW x24 na Benq 1620 i Liteon 1653. Pierwszy zapis na benq był idealny, potem było już źle. Liteon to już całkiem wysiadł, ale benq zapisuje go jako tako ale tylko x16. O ile pamiętam to producentem nośnika był optodisc, więc to już wszystko wyjaśnia dlaczego są takie wyniki. Verbatim CDRW x24 to rewelka i inna bajka. Radzę wydać więcej na płytę aby potem działała dłuuuuuuugo.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:24. |