Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Jaki program najlepiej użyć do kopi dvd? (https://forum.cdrinfo.pl/f13/jaki-program-najlepiej-uzyc-kopi-dvd-54154/)

SebNET 11.07.2005 17:20

lol hahaha :)

Peterpl 11.07.2005 00:33

Cytat:

Napisany przez GreatWyrm
Zastanawiam się jakiego programu użyć żeby wykonać kopię filmu dvd w jak najlepszej jakości

no przecież napisałeś wyrażnie że chcesz program żeby zrobić najlepszą jakość kopii :| przecież zgrywając płyte na dysk to chyba jest oczywiste że co to ma do jakości materiału, czym byś niezgrał zawsze jakośc bedzie taka sama.

GreatWyrm 10.07.2005 18:51

Dzięki bardzo. O to właśnie mi chodziło. Myślałem po prostu, że jak robię kopię np. CloneDVD to film traci na jakości.

namor 10.07.2005 18:25

jeżeli robisz kopie 1:1 to jakość kopi jest taka sama jak orginał
i tak jak ktoś tu już pisał polecam DVD Decrypter za jego pomocą zgrasz na dysk (nawet zabezpieczona płyte) i wypalisz na czysty nośnik
lub (najprostrzy sposób)
z orginału poprostu z kopiować zawartość katalogu VIDEO_TS
i wypalić to np.w nero
polecam metode pierwszą

GreatWyrm 10.07.2005 17:45

Cytat:

Napisany przez Peterpl
DVD Decrypter to program dzięki któremu możesz zgrać płyte DVD na dysk twardy i tylko to, ale nim nieskompresujesz filmu z Dual Layera do zwykłej płytki 4.7GB tylko Instant Copy 8 bądz innym tego typu programem, polecam poczytać troszke forum ;)

Ale ja wcale nie chcę kompresować płytki DL tylko przegtrać ją na inną DL (lub zwykłą płytkę 4,7 gb na inną identyczną) czyli wykonać idealną kopię.Dlatego pytałem się jakiego programu użyć, żeby jakość była zbliżona jak najbardziej do orginału.

SebNET 10.07.2005 15:35

@GreatWyrm najpierw zgrywasz sobie płytę DVD na dysk za pomocą DVD Decryptera. Robisz to wybierając napęd, następnie MODE - ISO - READ i zapisujesz sobie obraz. Pomimo, że masz już zrzuconą płytę DVD na dysk to niektóre zabezpieczenia również poszły w powietrze :) Teraz najlepiej zapopatrz się w jakiś program, który będzie Ci emulował wirtualny dysk, polecam Deamon Tools, zapakujesz i pozniej odpalasz Instant Copy, robisz potem akcje, że podajesz dysk wirtualny jako odczyt i miejsce zapisu dysk twardy, podajesz ścieżke, potem tniesz, ustawiasz sobie opcje na High Quality i sprawdziasz ile Ci procent wychodzi z gotowego filmu. Resztę musisz pobawić się sam :)

Pzdr! :fiu:

Peterpl 10.07.2005 12:47

DVD Decrypter to program dzięki któremu możesz zgrać płyte DVD na dysk twardy i tylko to, ale nim nieskompresujesz filmu z Dual Layera do zwykłej płytki 4.7GB tylko Instant Copy 8 bądz innym tego typu programem, polecam poczytać troszke forum ;)

GreatWyrm 10.07.2005 01:41

Dzięki bardzi w takim razie spróbuje IC8. Mam tylko pytanie- wyczytałem na stronie http://www.doom9.org/ że pełną kopie płyty dvd najlepiej robić używając tylko dvd decryphtera- czy żeczywiście jakość jest pózniej identyczna z orginałem czy lepiej użyć takiego programu jak ic8?

Peterpl 09.07.2005 17:43

również polecam IC8 :)

SebNET 09.07.2005 17:38

Ja polecam Pinnacle Instant Copy 8, kopie wychodzą naprawdę świetne, czasem tak dobre jak CCE. Używam go od początku i wszystkie filmy wyszły wyśmienicie, minimalna strata jakości, dla normalnego zjadacza chleba wręcz niezauważalna 8 )

GreatWyrm 09.07.2005 17:13

Jaki program najlepiej użyć do kopi dvd?

Zastanawiam się jakiego programu użyć żeby wykonać kopię filmu dvd w jak najlepszej jakości,ale tak żeby nie byłoby to zbyt trudne i czasochłonne.. Przeglądałem całe forum i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Mam zainstalowane programy CloneDVD2,CloneDvd,DvD Decryphter i oczywiście nero. Który z tych programów polecacie? Może któryś z nich robi idealną kopię? Acha i mam jeszcze jedno pytanie czy jest jakaś różnica, którym programem wypalam obraz plyty dvd-video a jak tak ,to którym najlepiej.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:31.