![]() |
lol hahaha :)
|
Cytat:
|
Dzięki bardzo. O to właśnie mi chodziło. Myślałem po prostu, że jak robię kopię np. CloneDVD to film traci na jakości.
|
jeżeli robisz kopie 1:1 to jakość kopi jest taka sama jak orginał
i tak jak ktoś tu już pisał polecam DVD Decrypter za jego pomocą zgrasz na dysk (nawet zabezpieczona płyte) i wypalisz na czysty nośnik lub (najprostrzy sposób) z orginału poprostu z kopiować zawartość katalogu VIDEO_TS i wypalić to np.w nero polecam metode pierwszą |
Cytat:
|
@GreatWyrm najpierw zgrywasz sobie płytę DVD na dysk za pomocą DVD Decryptera. Robisz to wybierając napęd, następnie MODE - ISO - READ i zapisujesz sobie obraz. Pomimo, że masz już zrzuconą płytę DVD na dysk to niektóre zabezpieczenia również poszły w powietrze :) Teraz najlepiej zapopatrz się w jakiś program, który będzie Ci emulował wirtualny dysk, polecam Deamon Tools, zapakujesz i pozniej odpalasz Instant Copy, robisz potem akcje, że podajesz dysk wirtualny jako odczyt i miejsce zapisu dysk twardy, podajesz ścieżke, potem tniesz, ustawiasz sobie opcje na High Quality i sprawdziasz ile Ci procent wychodzi z gotowego filmu. Resztę musisz pobawić się sam :)
Pzdr! :fiu: |
DVD Decrypter to program dzięki któremu możesz zgrać płyte DVD na dysk twardy i tylko to, ale nim nieskompresujesz filmu z Dual Layera do zwykłej płytki 4.7GB tylko Instant Copy 8 bądz innym tego typu programem, polecam poczytać troszke forum ;)
|
Dzięki bardzi w takim razie spróbuje IC8. Mam tylko pytanie- wyczytałem na stronie http://www.doom9.org/ że pełną kopie płyty dvd najlepiej robić używając tylko dvd decryphtera- czy żeczywiście jakość jest pózniej identyczna z orginałem czy lepiej użyć takiego programu jak ic8?
|
również polecam IC8 :)
|
Ja polecam Pinnacle Instant Copy 8, kopie wychodzą naprawdę świetne, czasem tak dobre jak CCE. Używam go od początku i wszystkie filmy wyszły wyśmienicie, minimalna strata jakości, dla normalnego zjadacza chleba wręcz niezauważalna 8 )
|
Jaki program najlepiej użyć do kopi dvd?
Zastanawiam się jakiego programu użyć żeby wykonać kopię filmu dvd w jak najlepszej jakości,ale tak żeby nie byłoby to zbyt trudne i czasochłonne.. Przeglądałem całe forum i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Mam zainstalowane programy CloneDVD2,CloneDvd,DvD Decryphter i oczywiście nero. Który z tych programów polecacie? Może któryś z nich robi idealną kopię? Acha i mam jeszcze jedno pytanie czy jest jakaś różnica, którym programem wypalam obraz plyty dvd-video a jak tak ,to którym najlepiej.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:31. |