![]() |
problem z instalacją deamona
Ilość załączników: 1
Witam.
Mam następujący problem: na dysku miałem zainstalowanego alcohola oraz deamona, działały bez zarzutu (choć niektórzy twierdzą że nie powinny), pewnego dnia musiałem zainstalować nowszego deamona (3.47.0), więc odinstalowałem starego i odpaliłem instalator, wszystko było ok., aż w pewnym momencie pewien błąd przerwał mi instalację: Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o pomoc. PS screen błędu w załączniku |
moze odinstaluj oba[pamietaj o resetach ] wyczysc system z pozostalosci i zainstaluj na nowo ,najlepiej to zrezygnuj z jakiegos virtuala
edit: a jak chcesz miec na sile oba to przynajmniej wylacz virtuala w alkocholu |
Problem w tym że teraz alcohol się nie chce odinstalować, ani nawet działać poprawnie.
Jak mi się uda dojść do ładu z tymi dwoma to z pewnością zostawie tylko jednego. |
Cytat:
|
Instaluj w trybie expert lub advanced i nazwe kontrolera scsi zmien podczas instalacji na xxx i powinno byc ok
|
a gdzie w rejestrze one coś modyfikują?
przekopałem cały rejestr, usunąłem co mi się wydawało za zbędne, a efektów brak, ciągle ten sam błąd, pewnie coś przegapiłem żebym tylko wiedział gdzie szukać ??? |
wyczysc rejestr jakims programem np. regcleaner
|
Pisze wez wybierz expert installation i tam zmien te dwie nazwy, to one mieszaja, jak to zrobisz to sie zainstaluje. Po drugie uzyj opcji szukaj, bo to juz bylo jakis czas temu na forum
|
tryb expert powiadacie?
hmm... albo ja mam jakiegoś dziwnego instalatora, albo czegoś nie rozumiem u mnie instalacja polega na klikaniu next>next>next jedyne miejsce gdzie mogę w coś ingerować to ten ekran poniżej a jeśli chodzi o opcję szukaj to używam, ale nie jest łatwo znaleźć temat związany z moim problemem teraz jeszcze przeczyszcze rejestr regcleanerem i zobaczę co będzie |
I tu ladnie pzmieniaj nazwy:)Na np xxxbus i xxxprt i powinno poleciec
|
ok
regcleaner zrobił swoje nazwy pozmieniałem, instalka poszła dalej, ale wyskoczyło coś nowego |
To nie wiem co to jest:). Sprobuj dla odmiany instalowac normalnie, moze cos da , a moze reg cleaner usunal troszke za duzo:)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:53. |