![]() |
Błąd odczytu sektora...
Próbowałem skopiować płytke w Nero 6.6.0.14, przy ok. 92 % pokazuje mi się komunikat "Błąd odczytu sektora", przy próbie skopiowania tej płyty w Alcoholu pokazuje się komunikat "Unrecovered read error". Próbowałem w Alcoholu, pominąć błędne sektory, ale nie pomogło.
Czy ktoś ma podobne doświadczenia w tym temacie i może mi coś na ten temat napisać, czy można tą płytkę jakoś skopiować, albo zgrać na dysk (przy próbie skopiowania na dysk w Total Commander również pokazuje się błąd). Płyta to TDK DVD+R i była nagrywana na LiteOn-ie, a próbuje ją skopiować na NEC 3540A. Z góry dziękuję za wszystkie informacje. |
zrob najpierw obraz dvddecrypterem, a nastepnie wypal na nowej plytce,powinno pomuc.
|
Dzięki za odpowiedź, ale niestety nie pomogło, gdyż dvddecrypter służy do zgrywania dvd z filmami, a ja mam płyte z grą i nie chce iść.
|
Najlepiej spróbuj na innym czytniku, ponieważ NEC niestety nie słynie z najlepszej korekcji. Widać płytka była nie najlepiej nagrana.
|
Ja mam dosc podobny problem. Na moim Litku 1653S plytka sie nagra w tymże nero dobrze [wg nero] ale za nic nie moge jej otworzyc a o kopiowaniu nie wspominajac.
|
Użyj Alcohol 120 % z zaznaczoną opcją "Ignoruj błędy odczytu".
Pozdr. |
Cytat:
|
Spróbój CDRWin'em wybrać zakres sectorów od kąd dokąd ma kopiować. Ofkoz dane zapisane na pominiętych sectorach stracisz.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:41. |