Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Domowy sprzęt Audio/Video (nagrywarki, odtwarzacze DVD, Blu-ray, odtwarzacze sieciowe, TV) (https://forum.cdrinfo.pl/f108/)
-   -   Test nagrywarek LG RH7500 i RH7900MH (https://forum.cdrinfo.pl/f108/test-nagrywarek-lg-rh7500-rh7900mh-54171/)

supczinskib 10.07.2005 02:03

Test nagrywarek LG RH7500 i RH7900MH

Pojawily sie dwa testy RH7500 i RH7900MH. Czytajac, odnoslem wrazenie, ze sa sponsorowane. Aby uwiarygodnic podaje sie kilka drobnych wad, a tak naprawde jest ich znacznie wiecej w obu modelach i tak: nie mozna przewijac filmow w formacie DivX, nie dziala takze zoom dla tego formatu, nagrywarki nie zapamietuja ustawienia polskiej strony kodowej dla napisow, trzeba za kazdym razem ja wybierac. Podczas wyswietlania filmow w formacie DivX/XviD nie dziala PiP, w zasadzie dziala tylko PLAY, PAUSE i STOP. Napisy nie gina po pewnym czasie ani dla formatu TXT ani dla innych (poza SMI), gdzie czas trwania zapisany jest w pliku. Liczne bledy przy wyswietlaniu napisow, po "ż", "ź" zawsze wstawiana jest spacja, do "ę" przylega kolejna literka (zlewaja sie), czesc menu nie jest przetlumaczona i wystepuje w jezyku angielskim, czesc dwujezyczna w polskim i chyba wegierskim. Nagrywarki zawieszaja sie przy przewijaniu filmow DVD na podgladzie wstecz, pomaga tylko twardy restart. Oczywiscie nie wspieraja QPEL, GMC ani B-VOP. Tragicznie wolno wyswietlaja zdjecia, jezeli na plycie jest zapisanych kilka tysiecy zdjec to samo zczytanie struktury katalogow trwa kilka minut, z HDD jest troche szybciej ale tez strasznie wolno, samo wyswietlanie zdjec rowniez trwa dlugo widac rysowanie poszczegolnych linii na ekranie. Reszta to juz drobiazgi, nie mozna nagrac na plyte filmow w formacie DivX, ktore znajduja sie na HDD, to samo tyczy sie plikow MP3 i zdjec. Filmy nagrane na wymienionych nagrywarkach nie chca poprawnie odtwarzac sie na odtwarzaczach firm Denon, Samsung i innych, zacinaja sie, bez wzgledu na zastosowany rodzaj kompesji. Nagrany film np. z TV i potem poddany operacjom np. wyciecie reklam moze byc zapisywany na plyte tylko w czasie rzeczywisym czyli material trwajacy jedna godzine tylez czasu nagrywa sie na plyte, to samo tyczy sie zmiany kompesji jezeli film zapisany jest w SQ, a chcemy na plyte zapisac w EQ zapis trwa tyle samo czasu ile trwa film. I na koniec jeszcze jedna uwaga, napisalem kilka listow do polskiego oddzialu LG z prosba o wyjasnienie wymienionych problemow, listy trafily do roznych osob na rozne adresy email. Minal ponad miesiac - brak jakiej kolwiek odpowiedzi.

Po tym wstepie zapraszam do "testu" stacjonarnych nagrywarek DVD firmy LG z dyskiem twardym RH7500 i RH7900MH. Test wykonal magazyn "VIDEO-MIX" w osobie Pana Jacka Kamlera. Life's Good :spoko:.

TEST RH7500
TEST RH7900MH

GalaxyR 30.08.2008 03:40

Chocia***380; min***281;***322;o sporo czasu zanim tu trafi***322;em ale wszystko co tu napisano jest ***347;wi***281;t***261; prawd***261;!!! Na pocz***261;tku zachwyca***322;em si***281; tym sprz***281;tem dop***243;ki nie zacz***261;***322;em go po prostu u***380;ytkowa***263;. TO JEST JEDEN WIELKI BUBEL !!! Czy zmiana softu na nowszy, je***347;li w og***243;le jest, co***347; zmieni w tej materii?? No i jeszcze problem z przesy***322;em sygna***322;u przez FireWire. Je***347;li sygna***322; nie z kamery, to nie ma szans. A Firma i przedstawiciele najzwyczajniej na Polak***243;w si***281; wypi***281;li!!!

VIZZARD 30.08.2008 10:32

Mocne!!

:haha:

Prezesik 30.08.2008 11:31

Cytat:

Napisany przez GalaxyR (Post 959604)
Chociaż minęło sporo czasu zanim tu trafiłem ale wszystko co tu napisano jest świętą prawdą!!! Na początku zachwycałem się tym sprzętem dopóki nie zacząłem go po prostu użytkować. TO JEST JEDEN WIELKI BUBEL !!! Czy zmiana softu na nowszy, jeśli w ogóle jest, coś zmieni w tej materii?? No i jeszcze problem z przesyłem sygnału przez FireWire. Jeśli sygnał nie z kamery, to nie ma szans. A Firma i przedstawiciele najzwyczajniej na Polaków się wypięli!!!

to przykre..

KC42 30.08.2008 11:39

Cytat:

Napisany przez GalaxyR (Post 959604)
Chociaż minęło sporo czasu zanim tu trafiłem ale wszystko co tu napisano jest świętą prawdą!!! Na początku zachwycałem się tym sprzętem dopóki nie zacząłem go po prostu użytkować. TO JEST JEDEN WIELKI BUBEL !!! Czy zmiana softu na nowszy, jeśli w ogóle jest, coś zmieni w tej materii?? No i jeszcze problem z przesyłem sygnału przez FireWire. Jeśli sygnał nie z kamery, to nie ma szans. A Firma i przedstawiciele najzwyczajniej na Polaków się wypięli!!!

Ja to dziadostwo szybko opchnołem, zdenerwowało mnie że po edycji dało się nagrywać tylko w czasie rzeczywistym a to niestety pogarszało obraz, nagrywarka robiła na nowo rekompresje, dochodziły piksele, teraz mam pioneera drogi ale warto było.

VIZZARD 30.08.2008 11:43

Czyli jak widać, warto odkopywać trzyletnie tematy... :>

||

GalaxyR 30.08.2008 18:01

i tak trzymać !!! :-)

Fakt że po 2 latach użytkowania ale zaczął szwankować laser. Co raz mnie płyt mógł zobaczyć. Czyszczenie nie pomagało więc zacząłem szukać w necie po symbolu. Okazuje się że w 2 sklepach jest ale po 300 zł. No i szlag mnie trafił. Okazało się że na Allegro ludzie mają nawet całe nowe napędy po 90 zł.!!! I dlatego dzielę się tą infą!!!

Prezesik 30.08.2008 18:02

Serdeczne B***243;g zap***322;a***263; :uklon:

GalaxyR 30.08.2008 18:03

Aaaaaaaaaa! i jeszcze jedno! Niech kto***347; mi podpowie gdzie znale***378;***263; do nich nowsze softy. Mo***380;e to co***347; zmieni. B***281;d***281; wdzi***281;czny!!!

VIZZARD 30.08.2008 22:35

Cytat:

Napisany przez GalaxyR (Post 959777)
Fakt że po 2 latach użytkowania ale zaczął szwankować laser

A po ilu latach miał zacząć szwankować? :pytanie:

:czytaj:

posaga 15.12.2009 21:03

Cytat:

Napisany przez GalaxyR (Post 959777)
i tak trzymać !!! :-)

Fakt że po 2 latach użytkowania ale zaczął szwankować laser. Co raz mnie płyt mógł zobaczyć. Czyszczenie nie pomagało więc zacząłem szukać w necie po symbolu. Okazuje się że w 2 sklepach jest ale po 300 zł. No i szlag mnie trafił. Okazało się że na Allegro ludzie mają nawet całe nowe napędy po 90 zł.!!! I dlatego dzielę się tą infą!!!

proszę o info gdzie można kupić napęd do DVD LG RH7500 i jaki to jest typ ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:40.