![]() |
Błąd krytyczny podczas nagrywania - wyzwanie dla najlepszych
Mam nagrywarkę LITE-ON SOHW-1693S
Zainstalowałem Nero z małymi problemami ale zawsze. Gdy chce nagrać płyte w połowie lub mniejszym momencie pojawia się błąd krytyczny systemu Windows tj niebieski ekran (Win XP) po którym już nic nie mogę zrobić. Próbowałem tak kilka razy nagrać CD lub DVD cvo niestety sprawiło że mój komp zbuntował się i przestał działać i nie chciał ruszyć nawet w trybie awaryjnym. Niech mi ktoś pomoże jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o komputery i nie mam już pomysłu co z tym zrobić Dane kompa Duron 700 Mhz 196 Mb Ram Jeszcze coś potrzeba? |
A bo ja wiem czy jest to wyzwanie dla najlepszych? Problem jak problem.
Na poczatek zobacz czy masz odpowiednie drivery poinstalowane do plyty, wlaczone dma.....i skorzystaj z opcji szukaj. |
moim zdaniem to zaśilacz nie wyrabia albo nawet siada już
lub pamięć a tak na marginesie to 192 ram to troche mało (min.256) |
Miałem podobny problem jak miałem 192MB pamieci na Pentium2 333MHz.
Komp po prostu nie wyrabiał. Więcej pamięci powinno pomóc :) |
Pamięć, albo zasilacz (w tej kolejności) ;)
|
Zasilacz, raczej nie ma problemu ze zbyt małą ilością pamięci :P
|
Stawiam na pamięć. Jeżeli miałeś, jak napisałeś, problemy z instalacją nero, to powinieneś przetestować RAM
|
Cytat:
2) Jak masz skonfigurowany komputer - jak podłączony dysk i nagrywarkę do płyty głównej? Czy właściwe tryby transmisji? 3) Zrób defragmentację dysku. Zacznij eksperymenty z płytami RW. Wyłącz wszystkie niepotrzebne aplikacje, wygaszacz ekranu, oszczędzanie energii. Zacznij od małych prędkości zapisu (CDRW - 4x lub 10x musisz mieć odpowiednie płytki) Obserwuj bufor. Jak jesteś całkiem zielony, to poproś o pomoc kogoś z doświadczeniem, bo nie dasz sobie rady. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:48. |