![]() |
Zmniejszająca się pojemność filmu
Witam.
Mam pytanie. Przerabiam film z AVI do formatu DVD programem WinAVI Video Converter i po tej konwersji zajmuje ok 4 giga. Następnie przy pomocy programu DVD-lab PRO dodaje menu ale po kompilacji w tym programie wielkość filmu zmniejsza mi się do 2 giga. Czy DVD-lab PRO pogarsza mi jakość filmu? Jeśli tak to gdzie w nim można ustawiać parametry jakości? A może ktoś by mi doradził jakieś lepsze programy dzięki którym uzyskam lepszą jakoś filmu i zrobię fajniejsze menu ale zeby nie byly za trudne w obsłudze, bo nie chce mi się siedzieć całymi dniami przy jednym programie ;) |
Czekaj, a w tych 2 GB jest cały film? Chyba jednak nie...
DVDLab nie dokonuje rekompresji materiału, więc nie pogarsza jakości. Raczej to jakiś błąd programu/użytkownika :) Menu możesz też dodać w TMPGEnc DVD Author. |
Chyba rzeczywiście masz racje bo w połowie film zacina się. Wydawało mi się że też coś źle nagrałem bo napęd zaczytywał się gdzieś od szóstej sceny i nie szedl dalej, więc musiałem coś żle zrobić ale nie mam pojęcia co. Atakie fajne menu można było robic w tym DVD-lab PRO i chyba będę musiał z niego zrezygnować.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:13. |