![]() |
LiteON ltr-48246s nie nagrywa!
Witam! To moj pierwszy post na tym wspanialym forum :)
Przejde wiec do rzeczy Mianowicie dostalem od kolegi jego nagrywarke (u niego działa 100%) podlaczylem ja, wszystko bylo ok. Wykrylo ja jako cd-rw nero ja wykrylo rowniez. Chcialem wiec cos nia nagrac. Kiedy w nero klikam na zapis, pojawiaja mi sie paski stanu - dochodzi do 3% (ale nagrywarka wogole nie pracuje), poziom bufora caly czas stoi w miejscu na 0%. Nagrywarka zaczyna ruszac, cos niby slychac ale nie pali sie kontrolka (czerwona) od nagrywania. I tak wlasnie dzieje sie za kazdym razem. Aby uspokoic nagrywarkę trzeba zrobic restart gdyz zatrzymanie nagrywania nic nie daje - po zatrzymaniu nagrywarka znow "pracuje". Dodam iz plyty cd otwiera dosc ladnie! Pozdrawiam, proszac o pomoc.! Artur |
ufffff.........
|
czechoj wiem ze lamersko to opisalem ale nie znam sie zabardzo na tych sprzetach,
jezeli wiesz co jest grane to prosze napisz jak to naprawic. pozdrawiam |
Sprawdz ustawienie master-slave dla nagrywarki, tzn jak masz ustawiona zworke z tylu nagrywarki.
No i jak to wlasciwie podlaczyles? Sama na kanale IDE czy z jakims innym napedem? Od tego chyba trzeba zaczac. |
grzeniu na kanale IDE jest sama. zworke miala tak jak dostalem u kumpla (u ktorego dziala), czyli na srodku. w biosie ja wykrywa w windzie i w nerze tez jako nagrywakre
ale dlaczego nie nagrywa? |
Ja nie wiem co to znaczy na srodku, tam jest opis poszczegolnych kombinacji. Ustaw ja jako master, domyslam sie ze na kanale secondary masz.
Upewnij sie ze masz dobre/sprawne kable czyli tasme ktora podlaczyles nagrywarke. Zainstaluj wlasciwe sterowniki do swojej plyty glownej, zainstaluj aspi.... Poczytaj troche o podstawach, chocby w FAQ czy w przyklejonych topicach, na stronie glownej tez masz linki do takich podstawowych rzeczy. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:47. |