![]() |
Kopiowanie DVD9 do DVD5
Witam!
jestem nowy w tym temacie, wiec pewnie mnie okrzyczycie za glupie pytania, ale prosze o wyrozumialosc. 1. Kupilem nagrywarke dwuwarstwowa ale okazalo sie ze plyty dwuwarstwowe sa jeszcze bardzo drogie, wiec rozumiem ze chyba kazdy jeszcze uzywa formatu 4.7 gb - mam racje? 2. w jakim programie kopiowac dvd 1:1 z mozliwoscia usuniecia dodatkow tak, aby weszlo to na 1 cd 4.7 ? 3. czy jest program, w ktorym pisze jaki plik jest odpowiedzialny za jaki dodatek i jaka wersje jezykowa abym mogl sobie go latwo odznaczyc przed nagraniem wersji okrojonej? 4. jesli sie nie zmiesci to trzeba rekompresowac - ile to trwa i jaka jest jakosc takiego filmu po rekompresji? czy w ogole warto? na razie tyle. wszystkim bardzo mocno dziekuje z gory za porady i wyrozumialosc. pozdrawiam adam |
|
widze zs szukajki sie niechce uzywac bo było wiele razy na forum :podbite:
ja uzywam Shrink'a bo jest dziecinnie prosty w uzyciu ,sa jednak plyty z ktorymi moze sobie nieporadzic, jest wiele programow .. wystarczy poszukac ;) |
witam!
dzieki za odpowiedz. probuje wlasnie korzystac z tego opisu: http://www.divx.howto.pl/modules.ph...showpage&pid=91 ale cos mi nie gra - mimo zapewnien autora niestety nie da sie wylaczyc calkowicie extrasow i menusow. da sie tylko ustawic aby mialy nieporuszajace sie obrazki, ale to tez zajmuje miejsce. nie da sie jakos tak zrobic aby zupelnie usunac menusy i dodatki i aby po wlozeniu plyty od razu gral film? pozwoliloby to zaoszczedzic wiele miejsca i polepszyc kompresje. adam |
clonedvd i bez menu i po sprawie
|
no pewnie ze sie da usun±ć te dodatki tym własnie programem
|
Można jeszcze TU poczytać. Sposób może nie jest najprostszy i najszybszy, ale wyniki super.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:05. |