Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   nagrywanie ale tego nie znalazlem... :( (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nagrywanie-ale-tego-nie-znalazlem-54371/)

jackoo9 14.07.2005 18:49

nagrywanie ale tego nie znalazlem... :(

Witam wszystkich

przekopalem całą wszechnice cdrinfo i nie znalazlem odp. na swoj problem a mianowicie:
otoz wiem ze obraz plyty mds+mdf moge nagrac za pomocą np alcohol120% natomiast ja posiadam tylko plik mdf i nie bardzo wiem co zrobic bo alcohol w ogole go nie widzi - jesli ktos ma jakis pomysl to z mila checia wyslucham.

z gory dzieki

Sprubój w oknie wyboru obrazu wybrać u dołu: "wszystkie pliki (*.*)" a następnie wybrać twój obraz i kliknąć otwórz.
Jeśli to nic nie da sprubój zamontować pod wirtualny.
(mam nadzieję, że masz *.mds/*.mdf).

Sorry, pomyliłem się i zamiast dodać post wyedtyowałem go. sorry XD- dop. Berion

Weron 14.07.2005 19:01

Berion a co zes narozrabial w tym poscie? Jakis taki malo czytelny teraz jest.

Widze, ze juz sie wyjasnilo wszystko.
Trenuj, Berion trenuj. :)

jackoo9 14.07.2005 19:05

cd

NO i nic

ustawilem na wszystkie pliki *.* nagrałem płyte i ...
płyta jest pełna ale nic na niej nie ma :(
zamontowalem nastepnie na naped wirtualny ale wyskakuje komunikat ze plik jest niezgodny badz uszkodzony :(

czy ktos ma jeszcze inne pomysly ???

Bartez 14.07.2005 19:08

Cytat:

Napisany przez jackoo9
NO i nic

ustawilem na wszystkie pliki *.* nagrałem płyte i ...
płyta jest pełna ale nic na niej nie ma :(
zamontowalem nastepnie na naped wirtualny ale wyskakuje komunikat ze plik jest niezgodny badz uszkodzony :(

czy ktos ma jeszcze inne pomysly ???

Wygląda na to, że masz uszkodzony obraz i nic z tym nie zrobisz.

Weron 14.07.2005 19:10

A napisz moze co to jest w tym pliku i czy przy podmontowaniu tego pierwszego, ktorego chcesz przegrac wszystko dziala.

Berion 14.07.2005 19:16

Cytat:

Berion a co zes narozrabial w tym poscie? Jakis taki malo czytelny teraz jest.

Widze, ze juz sie wyjasnilo wszystko.
Trenuj, Berion trenuj. :)
:zawstydz: Przepraszam... Odruchowo zamiast kliknąć "Odp. z cytatem" jak to mam w zwyczaju robić, kliknąłem "edytuj". Od tej pory lepiej będzie jak klikać będę w "odpowiedz" na samej górze. Jeszcze znowu się zapomnę i... ...
Jeszcze raz przepraszam... ...

A co do problemu:
Możnaby jeszcze spróbować jakimiś "manager'ami ISO". np. UltraISO. Mnie kiedyś uratował i odzyskałem pliki (a uszkodzony był PVD).

jackoo9 14.07.2005 19:28

cd

Weron

nie bardzo wiem czy dobrze cie zrozumialem ale...
to jest tylko jeden plik o rozszerzeniu mdf i alkohol go zamontuje na wirtualny naped ale jak klikam na naped to wyskakuje mi komunikat jak napisalem wyrzej ze uszkodzony

Weron 14.07.2005 19:33

Ale nie odpowiedziales na pytanie.
Bo napisales, ze przegrany nie dziala. Wiec ja sie spytalem. Czy ten, ktory chcesz przegrac w ogole dziala i co to jest. Bo byc moze wystarczy skorzystac z rady, ktora napisal wyzej Berion. czyli otworzyc jakims edytorem do obrazow, skopiowac na dysk i nagrac sobie z dysku to co jest w tym obrazie.

jackoo9 14.07.2005 19:40

cd

to jest gra kiedy proboje ja otworzyc to wyskakuje mi "standardowa" chmurka z zapytaniem jakim programem to otworzyc i tyle

Weron 14.07.2005 19:41

No to otworz tym ultraiso i zobacz co wtedy bedzie sie dzialo.

mgit 14.07.2005 19:44

a może napiszesz jako to gra :>

jackoo9 14.07.2005 20:05

cd

ok Panowie

Myśle ze i tak mozna nazwac cała ta "akcje" sukcesem tzn rzeczywiscie ultraiso zadzialal, otworzylem najpierw plik mdf a nastepnie wypakowalem go na twardy dysk. Sukces o tyle nie jest pelny bo chyba pliki naprawde sa uszkodzone bo autoran sie nie uruchamia wiec... :(
ale mimo to dzieki wielkie za pomoc.

Ps tylko moje dzieci nie beda pocieszone bo nie zagraja w SIMS 2
musze szukac dalej jak ktos ma linka to ....

dzieki

Weron 14.07.2005 20:10

Wypakuj wszystko na dysk z tego obrazu. Zrob nowy (zwykle iso). Podmontuj go. I wtedy zobacz czy sie uruchamia.

jackoo9 14.07.2005 20:33

cd

he moze to bedzie smieszne ale nie wiem jak zrobic nowe iso....
bez komentarza

joujoujou 14.07.2005 20:37

Wybierz pliki do nagrania w nero i wybierz nagrywarkę "image recorder" :)

Edit: wprawdzie bedzie to .nrg nie .iso ale niewiele to zmienia, alcohol podmontuje również .nrg :taktak:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:56.