![]() |
nagrywanie ale tego nie znalazlem... :(
Witam wszystkich
przekopalem całą wszechnice cdrinfo i nie znalazlem odp. na swoj problem a mianowicie: otoz wiem ze obraz plyty mds+mdf moge nagrac za pomocą np alcohol120% natomiast ja posiadam tylko plik mdf i nie bardzo wiem co zrobic bo alcohol w ogole go nie widzi - jesli ktos ma jakis pomysl to z mila checia wyslucham. z gory dzieki Sprubój w oknie wyboru obrazu wybrać u dołu: "wszystkie pliki (*.*)" a następnie wybrać twój obraz i kliknąć otwórz. Jeśli to nic nie da sprubój zamontować pod wirtualny. (mam nadzieję, że masz *.mds/*.mdf). Sorry, pomyliłem się i zamiast dodać post wyedtyowałem go. sorry XD- dop. Berion |
Berion a co zes narozrabial w tym poscie? Jakis taki malo czytelny teraz jest.
Widze, ze juz sie wyjasnilo wszystko. Trenuj, Berion trenuj. :) |
cd
NO i nic
ustawilem na wszystkie pliki *.* nagrałem płyte i ... płyta jest pełna ale nic na niej nie ma :( zamontowalem nastepnie na naped wirtualny ale wyskakuje komunikat ze plik jest niezgodny badz uszkodzony :( czy ktos ma jeszcze inne pomysly ??? |
Cytat:
|
A napisz moze co to jest w tym pliku i czy przy podmontowaniu tego pierwszego, ktorego chcesz przegrac wszystko dziala.
|
Cytat:
Jeszcze raz przepraszam... ... A co do problemu: Możnaby jeszcze spróbować jakimiś "manager'ami ISO". np. UltraISO. Mnie kiedyś uratował i odzyskałem pliki (a uszkodzony był PVD). |
cd
Weron
nie bardzo wiem czy dobrze cie zrozumialem ale... to jest tylko jeden plik o rozszerzeniu mdf i alkohol go zamontuje na wirtualny naped ale jak klikam na naped to wyskakuje mi komunikat jak napisalem wyrzej ze uszkodzony |
Ale nie odpowiedziales na pytanie.
Bo napisales, ze przegrany nie dziala. Wiec ja sie spytalem. Czy ten, ktory chcesz przegrac w ogole dziala i co to jest. Bo byc moze wystarczy skorzystac z rady, ktora napisal wyzej Berion. czyli otworzyc jakims edytorem do obrazow, skopiowac na dysk i nagrac sobie z dysku to co jest w tym obrazie. |
cd
to jest gra kiedy proboje ja otworzyc to wyskakuje mi "standardowa" chmurka z zapytaniem jakim programem to otworzyc i tyle
|
No to otworz tym ultraiso i zobacz co wtedy bedzie sie dzialo.
|
a może napiszesz jako to gra :>
|
cd
ok Panowie
Myśle ze i tak mozna nazwac cała ta "akcje" sukcesem tzn rzeczywiscie ultraiso zadzialal, otworzylem najpierw plik mdf a nastepnie wypakowalem go na twardy dysk. Sukces o tyle nie jest pelny bo chyba pliki naprawde sa uszkodzone bo autoran sie nie uruchamia wiec... :( ale mimo to dzieki wielkie za pomoc. Ps tylko moje dzieci nie beda pocieszone bo nie zagraja w SIMS 2 musze szukac dalej jak ktos ma linka to .... dzieki |
Wypakuj wszystko na dysk z tego obrazu. Zrob nowy (zwykle iso). Podmontuj go. I wtedy zobacz czy sie uruchamia.
|
cd
he moze to bedzie smieszne ale nie wiem jak zrobic nowe iso....
bez komentarza |
Wybierz pliki do nagrania w nero i wybierz nagrywarkę "image recorder" :)
Edit: wprawdzie bedzie to .nrg nie .iso ale niewiele to zmienia, alcohol podmontuje również .nrg :taktak: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:56. |