Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Troche głupie pytanie... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/troche-glupie-pytanie-54382/)

Mily_ 15.07.2005 06:40

Troche głupie pytanie...

jak w temacie... jak zapisać na dysk strone internetową ( całą wraz ze wszsytkimi podstronami) aby można ją było przeglądać w trybie offline ( na kompie bez netu)

nimal 15.07.2005 07:21

teleport pro (lub ultra lub inna wersja jesli pro nie wystarczy)
to taki program przeznaczony tylko do tego... ;)

andrzejj9 15.07.2005 07:35

Albo w Operze po prostu zapisz stronę jako (najlepiej z obrazkami) i powinno działać. Kiedyś, za czasów modemu, w ten sposób robiłem.

Mily_ 15.07.2005 07:37

ale jak tym progsem się posłużyć?? jak zapisać całą stronę na dysk?

ale chodzi mi żeby ściągnąć od razu całą strone a nie tylko aktualjn ą migawkę... chodzi mi o www.put.poznan.pl...

chce wszystkie podstrony które kryją się pod linkami... itd...

nimal 15.07.2005 07:38

ale chyba opera (chyba napewno ;) ) nie zapisuje z podstronami i nie zmienia tym samym odnosnikow na lokalne przy zapisywaniu, a to glonie chodzi przy zapisie do offlinowego przegladania...

jeszcze mala uwaga - teleport (i chyba zaden program) nie zmienia odnosnikow w swf, ale musialbys to sprawdzic

edit: pytasz o tleporta? instalujesz, kupujesz || , wlaczasz, dajesz na nowe zadanie (czy jakos tak, dawno nie uzywalem i jest on po angielsku), podajesz adres i eentualne haslo, podajesz "glebokosc" zrzutu (najczescie 3 to juz sporo - wez pod uwage ze zapisze tez odnosniki do 3 poziomu stron zewnetrznych, wiec przygotuj sie czasowo na ta operacje ;) ), upewniasz sie ze zaznaczone jest zmienianie odnosnikow na lokalne i kazesz mu zaczac - moze on pauzowac i wznawiac...

czytaj dokladnie opisy, da sie go obsluzyc bez zadnego manuala ;)

Mily_ 15.07.2005 07:42

coś ruszyło... zobaczymy najwyżej się zgłoszę...

gallus 15.07.2005 08:07

Cytat:

Napisany przez nimal
teleport pro (lub ultra lub inna wersja jesli pro nie wystarczy)
to taki program przeznaczony tylko do tego... ;)

Albo Offline Explorer :)

Mily_ 15.07.2005 08:16

Cytat:

Napisany przez gallus
Albo Offline Explorer :)

próbowałem i się pogubiłem... :>

gallus 15.07.2005 09:29

to spróbuj jeszcze chyba najlepszego i darmowego softu Win Httrack

andrzejj9 15.07.2005 09:59

Cytat:

Napisany przez Mily_
ale jak tym progsem się posłużyć?? jak zapisać całą stronę na dysk?

ale chodzi mi żeby ściągnąć od razu całą strone a nie tylko aktualjn ą migawkę... chodzi mi o www.put.poznan.pl...

chce wszystkie podstrony które kryją się pod linkami... itd...

Jeśli całą stronę, to tylko programy zewnętrzne.. Ja używałem wspomnianego już Offline Explorera i dobrze spełnił swoją rolę.

@ Nimal

Wydawało mi się, że Opera jednak zmienia podpisy i da się potem w offline przeglądać... Ale dawno już jej w tym celu nie używałem, więc może się mylę.

ro29 15.07.2005 13:11

Cytat:

Napisany przez gallus
to spróbuj jeszcze chyba najlepszego i darmowego softu Win Httrack

Witam !

Tak to chyba najlepszy program do robienia lustra stron. A co do podstron, to trzeba sobie ustawić w opcjach OGRANICZENIA, maksymalną głębokość ściągania - czyli jak daleko ma program iść - pobierać.
Ostatnio dwa razy ściągałem strony tym programem i byłem zadowolony - aczkolwiek nie zawsze wygląda to tak dobrze - największe problemy są z obrazkami i zdjęciami. Kiedyś ktoś mnie prosił np. o pobranie jednej kategorii z Allegro i niestety zdjęcia się nie załadowały ;)

A co do zapisywania poszczególnych stron ręcznie - najlepiej udaje się to w IE lub FF - zapisują ikonę i folder. Raz próbowałem w Operze i jakoś dziwnie to wyszło.
Oczywiście jak zapisze się w IE to trzeba w nim przeglądać - bo w FF może wyglądać to dziwnie - i na odwrót.
Ale np. strony z Forum w IE nie chcą się zapisać, a w FF zapisują się bez problemu :)

Pozdrawiam

ro29

Berion 15.07.2005 14:27

Uwaga głupie pytanie: ;)

Czy to jest legalne? Zasysać komuś całą stronę?

ed hunter 15.07.2005 14:29

Cytat:

Napisany przez Berion
Uwaga głupie pytanie: ;)

Czy to jest legalne? Zasysać komuś całą stronę?

jeśli tylko w celu oglądania to na pewno tak.

jeśli do skopiowania i użycia do własnych celów to chyba nie

ale ile jest darmowych szablonów....

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:02.